Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: TRUMP'IN ABD'Sİ VE TÜRK EKONOMİSİ
Paylaş

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker: TRUMP'IN ABD'Sİ VE TÜRK EKONOMİSİ

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, Prof. Dr. Kenan Mortan, Trump’ın ikinci dönemi ve dünya ekonomisindeki değişimlerin Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendirdi. Çözüm önerileri sundu.

SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Ragıp Göker, Prof. Dr. Kenan Mortan’ın değerlendirmelerine göre, Donald Trump’ın ikinci başkanlık dönemi, dünya ekonomisinde ciddi değişimlere yol açabilir.

Trump’ın, gümrük vergilerini artırması ve ülkeleri "benden yana" ve "bana karşı" olarak ayırması, uluslararası ticaretin daralmasına neden olacak. Ayrıca, Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası kurumların işlevselliğinin azalması ve Paris İklim Anlaşması’nın göz ardı edilmesi bekleniyor.

Türkiye ekonomisine dair öngörülerde ise 2025 yılı için enflasyonun yüzde 24-26 seviyelerine gerileyeceği, faiz oranlarının ise yüzde 25 civarında sabitleneceği belirtiliyor. Ancak bu durumun "denge hali" olarak değerlendirilmediği, yanlış kararların ağır sonuçlar doğurabileceği ifade ediliyor.

YAZININ TAMAMI LİNKTE

TIKLA OKU | Ragıp Göker'in "TRUMP'IN ABD'Sİ VE TÜRK EKONOMİSİ" başlıklı köşe yazısı

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.