SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Tufan İpek, transfer döneminde ortaya atılan asılsız iddialara değinerek, günümüz spor muhabirliğini eleştiriyor. "Söz bilirsen bir söz söyle ibret alsınlar, söz bilmezsen sükût eyle seni adam sansınlar" sözüyle başladığı yazısında, doğru bilgiye dayanmayan ve "ya tutarsa" mantığıyla yapılan haberlerin mesleğin itibarını zedelediğini vurguluyor.
Yazıda, Samsunspor özelinde yapılan transfer haberleri örneklerle sunuluyor. Alexandru Maxim, Logi Tomasson, Warren Babicka Shavy, Sambou Soumano, Joao Figueiredo, Kerem Demirbay, Uchenna Ogundu gibi birçok ismin kulüple anıldığı iddia ediliyor. Ancak yazar, bu isimlerin çoğunun gerçeklikten uzak olduğunu ve bu durumun hem yönetimi hem de okuyucuları hayal kırıklığına uğrattığını belirtiyor.
Bu tür haberleri "Transfer Toto" olarak nitelendiren yazar, gazeteciliğin bu kadar ucuz bir meslek olmadığını savunuyor. Haber kaynağını sorgulama, araştırma ve teyit etme gibi temel gazetecilik ilkelerinin göz ardı edildiğini söylüyor.
Yazının sonunda, söz konusu isimlerden kaçının Samsunspor forması giydiğini sorarak, "madara olmak" tabirini kullanıyor ve meslektaşlarını daha sorumlu davranmaya davet ediyor.
YAZININ TAMAMI LİNKTE
Haber Merkezi