SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Kurucusu ve Yayın Danışmanı Aziz Yener Cabbar, Gazeteci Recep Yazgan’a Samsun’da yapılan polis müdahalesi tepki çekti. Orantısız güç kullanımı ve gözaltı süreci kamuoyunda tartışma yarattı.
Olayın, gazetecilik mesleğinin doğası gereği gelişen bir refleks sonucu yaşandığını vurgulayan Yener Cabbar, “Suçu neydi?” sorusuna yanıt arıyor.
Gazeteci Yazgan’ın olay yerinde kaldırımdan cep telefonuyla çekim yaparken polislerin orantısız müdahalesiyle karşılaştığını ve kimliğini bile göstermesine fırsat verilmeden yere yatırılarak ters kelepçeyle gözaltına alındığını aktarıyor.
Yener Cabbar, “Gazeteci ya da vatandaş fark etmez, bu sertlikte bir müdahale kimseye yapılmamalı” diyerek hem emniyet personelinin öfke kontrolü konusunda daha dikkatli olması gerektiğini hem de bu tür olayların tekrar yaşanmaması için yaptırımların ciddi şekilde uygulanması gerektiğini ifade ediyor.
Samsun Valiliği’nin ilgili polis memurunu görevden uzaklaştırmasını olumlu bulurken, diğer memurların da neden gözaltı yaptıklarını sorgulamadan harekete geçmelerini eleştiriyor. Yazıda ayrıca, “Bir gazeteci polisin olduğu her yerde kendini güvende hissetmeli” mesajı öne çıkıyor.
Emniyet ve basının birçok olayda uyum içinde çalıştığını hatırlatan Yener Cabbar, bu olayın Samsun’a yakışmadığını belirterek, “Olay münferit olsa da ciddiyetle değerlendirilmelidir” görüşünü savunuyor. Yazı, gazeteci Recep Yazgan’a geçmiş olsun dilekleriyle sona eriyor.
YAZININ TAMAMI LİNKTE
TIKLA OKU | İşte A. Yener Cabbar'ın "Suçu Neydi?.." başlıklı köşe yazısı
Haber Merkezi