Hedef Halk Gazetesi Yazarı Cemil Ciğerim: İlk Adım Anıtı Bakımsız Kaldı

Hedef Halk Gazetesi Yazarı Cemil Ciğerim: İlk Adım Anıtı Bakımsız Kaldı

Hazır

Giriş: 17.07.2024 12:21 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Samsun'da İlk Adım Anıtının bakımsızlığı ve ortaya çıkan çirkin görüntüleri ele aldı.

SAMSUN | Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim, Samsun'da, 1982 yılında 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün ilk adımını attığı yere yapılan İlkadım Anıtı'nın düzenli bakım yapılmadığı için kuş pisliklerinin yol açtığı çirkin görüntüleri gündeme getirdi. 

İLK ADIM ANITI'NIN TARİHÇESİ

Atatürk'ün doğumunun 100. yılı nedeniyle Samsun İl Kutlama Komitesi tarafından "İlkadım Anıtı" adıyla görkemli bir anıt yapılması kararlaştırıldı. Atatürk ve arkadaşlarını simgeleyen üçlü figür ile bir kız ve erkek figürlü anıtın yapımına başlandı. 19 Mayıs 1981 tarihinde doğumunun 100. yılı nedeniyle ilk kez devlet töreni düzenlendi. Törene dönemin Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren, MGK üyeleri ve Başbakan Bülend Ulusu katıldı. Anıtın temeli atıldı ve Havza, Amasya, Sivas, Erzurum ve Ankara’dan getirilen topraklar temele konuldu. Heykeltraş Hakkı Atamutlu anıtın alçı işlerini tamamlayarak Macaristan Budapeşte’deki bir firmaya gönderdi. İlkadım Anıtı 1982 yılında Atatürk'ün ilk adımı attığı yere törenle yerleştirildi.

YAZININ DEVAMI LİNKTE

TIKLA OKU | Cemil Ciğerim'in "İlkadım Anıtı Bakımsız Kaldı" başlıklı köşe yazısı
 

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap