SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
HEDEP’li vekiller kürsüyü işgal etti

HEDEP’li vekiller kürsüyü işgal etti

Hazır

Giriş: 21.11.2023 19:13 Güncelleme: 21.11.2023 19:13
TBMM'nin MHP'li başkanvekili Celal Adan'ın HEDEP'lilere yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle genel kurulda yaşanan gerginlik devam ediyor. HEDEP’liler, Adan’ı protesto için genel kurulda kürsüyü işgal etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

Adan, gündeme geçmeden önce yaptığı konuşmada, 3 dönemdir Meclis Başkanvekilliği görevini yürüttüğünü anımsatarak, görevi boyunca tarafsız, adaletli ve hakkaniyet içerisindeki gayretinin bütün siyasi grupların takdiriyle karşılandığını savundu.

“TUTANAKLAR VAR”

Kendisinin TBMM Genel Kurulu’nu yönettiği bir önceki oturumla ilgili bazı tartışmaların gündeme geldiğini belirten Adan, “Bu konuda oturum sırasında ifade ettiğim hususlar bizatihi tutanaklarda yer almaktadır. Bunun dışında, beni ve parlamenter arkadaşlarımı, parlamentoyu bağlayacak hiçbir husus bulunmamaktadır” dedi.

Bu sırada, söz alma talebinde bulunan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık söz konusu oturumla ilgili olarak Adan’ın özür dilemesi gerektiğini belirtti ve bu durumun böyle geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de Adan’ın açıklamasının son derece sarih, açık olduğunu belirterek, “Bununla alakalı olarak, eğer sözlü olarak anlaşılmadıysa tutanaklarda bu yaptığınız açıklamanın ne olduğu gayet iyi bir şekilde anlaşılacaktır. Bu meselenin daha fazla gündeme getirilmesinde, daha fazla deşilmesinde ve daha fazla farklı şekilde değerlendirilmesinde bir fayda mülahaza etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMM’DE ‘TEMİZ DİL’ ÇAĞRISI

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç Meclis’in tutanaklarının bir bütün olduğunu, Meclis’in video kaydı ile tutanaklarının birbirinden ayrılamayacağını söyledi. Oluç, Meclis’te temiz dil kullanılması gerektiğini, buna başkanvekillerinin de dahil olduğunu belirterek, aksi halde bu tutumu bir hakaret olarak kabul edeceklerini dile getirdi.

KÜRSÜ İŞGALİ

Gündem dışı konuşmaların ardından Hakkı Saruhan Oluç, çalışmalara bu durumda devam edemeyeceklerini belirtti. Ardından, Oluç ve HEDEP milletvekilleri kürsünün etrafından toplanarak alkışla protesto ettiler. HEDEP milletvekilleri, protestolarını, yerinden söz alan grup başkanvekillerinin konuşmaları sırasında da sürdürdü.

Başkanvekili Celal Adan daha sonra birleşime ara verdi. HEDEP milletvekilleri verilen arada da kürsü etrafından ayrılmadı. Aranın ardından HEDEP milletvekilleri, Başkanlık Divanı önünde oturma eylemine devam etti.

Yerinden söz alan Muhammed Levent Bülbül, HEDEP Grubu’na yönelik, “Bütün açıklamalara rağmen birtakım şeylerin yetersiz olduğu kanaati varsa bu ayrı bir şey. Biz izah ettik; bunun parti grubunu ve şahsı hedef almadığını söyledik. Bunun üzerine gitmeye gerek bulunmamaktadır” dedi.

Başkanvekili Celal Adan da “Meclisi yönettiğim oturumla ilgili bazı tartışmalar Genel Kurul’da gündeme gelmiştir. Bu konuda oturum sırasında ifade ettiğim hususlar bizzat tutanaklarda yer almaktadır. Bunun dışında gruba, milletvekillerine yönelik hiçbir açıklama bana ait değildir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra HEDEP milletvekilleri Başkanlık Divanı önünden ayrılarak yerlerine geçti.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap