ABD’nin Florida eyaletine 4. kategori gücünde ulaşan Helene Kasırgası, ülkede büyük yıkıma yol açtı.
Kasırga sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 52’ye yükselirken, ölenler arasında bir anne ile 1 aylık ikiz bebeklerinin de bulunduğu bildirildi. ABD’nin güneydoğusunda kasırganın neden olduğu hasarın 26 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.
FLORİDA'DA YIKICI ETKİLER: MİLYONLARCA KİŞİ ELEKTRİKSİZ
Kasırga, Florida'nın kuzeybatı kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurdu. Helene Kasırgası, sadece Florida ile sınırlı kalmayarak Georgia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee eyaletlerinde de etkisini gösterdi. Florida’da 1,2 milyondan fazla kişi elektrik kesintisinden etkilenirken, Georgia’da 1 milyon, South Carolina’da 1,3 milyon, North Carolina’da ise 600 bin ev ve işyeri elektriksiz kaldı.
MADDİ HASAR 26 MİLYAR DOLARI BULABİLİR
ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene Kasırgası'nın etkilerinin hafta sonu boyunca devam edeceğini bildirdi. Uzmanlar, kasırganın yarattığı hasarın 26 milyar dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.
Haber Merkezi