Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin diyaliz servisinde görevli hemşire Kapıcı, serviste tedavi gören bir diyaliz hastasının hakaretine ve darp girişimine uğradı. Bunun üzerine hasta hakkında şikayette bulunan ve tazminat davası açan Kapıcı, kazandığı parayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağışladı.
OLAYI ANLATTI
Aysel Kapıcı, 13 yıldır hemşirelik yaptığını söyledi. Haftada 3 gün diyalize giren bir hasta tarafından darp edilmek istendiğini belirten Kapıcı, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hastanın diyaliz süresi bitti. Cihazı ötmeye başlayınca bir an önce çıkmak istedi. Biz de elimizdeki işleri öncelikli bitirince onun yanına gideceğimizi söyledik. Daha sonra hastanın yanına gittim. Hasta bana bağırmaya başladı. Daha sonra elindeki kumanda ile bana vurmaya çalıştı. Ben de kendimi geri çektim. Ben 'Sakinleşin cihazı çıkarayım' dedim. O da 'Çıkarma git' diyerek bağırdı. Beyaz kod ekibi geldi. O sırada hasta arkamdan küfretmiş. Beyaz kod ekibi geldikten sonra işlem başlatıldı. Tekrar ben hastayı cihazdan çıkarmak için yanına gittim. İstemeyince başka bir hemşire arkadaşımız diyalizi sonlandırdı."
BAĞIŞ YAPTI ÖZÜR DİLEDİ
Olayın ardından hukuki sürecin başladığını ifade eden Kapıcı, "Hukuki süreçte benim haklı olduğum çıktı çünkü hem darp girişimi hem de hakaret var. Uzlaştırmacı atandı. Aslında ben sadece özür beklemiştim. Hasta bunu kabul etmedi. Biz de daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu için bağış talebinde bulunduk. Daha sonra bağış yaptı ardından özür diledi." dedi. AA