Samsun'da yerel seçimler oldukça hareketli geçti. Büyükşehir ve bazı ilçelerde başkan değişimi yaşandı. Başkanlar 31 Mart öncesinde oldukça yüksek projelerle sahaya çıktı, ancak geçen 5 ayı aşkın sürede gözle görülür ne kadar değişim oldu, vatandaş ne kadar memnun, değişim yaşandı, bu soruya Samsunlular karar verecek.
Sel felaketlerine de sahne olan Samsun'da, belediyeler ekonomik sıkıntılarıyla gündeme gelirken, suya yapılan yüzde 25 zam da vatandaşı zora soktu. O nedenle Samsun'da vatandaş yeni seçilen yerel yöneticileri nasıl buluyor, icraatlarını beğeniyor mu, gazetemiz ile HBS kamuoyu Araştırma Firması ortaklaşa bir anket çalışması başlatma kararı aldı. Samsun ve ilçelerinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin icraatlarını halka soracak olan ortak saha ekiplerimiz, '31 Mart'tan günümüze, Samsun'da yerel yönetimler memnuniyet' kamuoyu araştırması gerçekleştirecek.
YENİ BAŞKANLARA 'İLK BAKIŞ'
Büyükşehir Belediyesi'nde Mustafa Demir Belediye Başkanlığı koltuğuna otururken, İlkadım'da İYİ Parti'den Necaatin Demirtaş, Atakum'da ise CHP'li Cemil Deveci seçimin galibi oldu. Canik'te ise AK Partili İbrahim Sandıkçı seçimi kazandı. Çarşamba'da Halit Doğan, Terme'de Ali Kılıç, Ayvacık'ta Halil Kalaycı, Havza'da Sebahattin Özdemir, Ladik'te Nurhan Yapıcı Özel, Alaçam'da İlyas Acar, yeni başkan olarak görevlerine başladı. Tekkeköy'de Hasan Togar, Bafra'da Hamit Kılıç, Kavak'ta İbrahim Sarıcaoğlu, Vezirköprü'de İbrahim Sadık Edis, Asarcık'ta Şerif Kılavuz, Salıpazarı'nda Halil Akgül, 19 Mayıs'ta Osman Topaloğlu ve Yakakent'te ise Hüseyin Kıyma koltuklarını koruyan başkanlar oldu.
BAŞKANDAN MEMNUN MUSUNUZ?
Samsun yeni dönemde bir çok hizmet beklerken, şu ana kadar başlayan proje var mı, ilçe belediye başkanlarının 5 ayı aşkın sürelerini başarılı mı, başarısız mı, Büyükşehir Belediyesi'nin geçen süredeki çalışmaları yeterli mi, SASKİ'nin su zammına vatandaş ne diyor gibi bir çok soru HHALK ve HBS ortak ekiplerince Samsun halkına sorulacak. Ayrıca belediye başkanlarının vaatleri, halkın beklentileri ve bu konuda başkanı başarılı bulup bulmadıkları da sorgulanacak. Anket ekiplerimiz saha çalışmasını yaparken, ayrıca her ilçede Büyükşehir ve İlçe Belediye başkanlarının alanlarındaki sorunları da gündeme getirecek. Anket sonuçları tamamlandıkça aralıklarla gazetemizde yayınlanacak.
SAMSUN İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni A. Yener Cabbar ile HBS Firması Sahibi Mustafa Öztürk 'işbirliği protokolü imzaladı'. Feride İÇKİLLİ