Mart ayında futbol hayatını sonlandıran yıldız futbolcu Hugo Almeida Beşiktaş’la alakalı açıklamalar yaptı. Beşiktaş’ta 3.5 sezonluk başarılı performansının ardından takımdan ayrılan Almeida Beşiktaş için oynadığı en iyi takımların arasında ifadesini kullandı. Türkiye’den ve Beşiktaş’tan ayrılışınaysa hata diyen futbolcu eski takımının çok büyük olduğunu söyledi. Almeida ayrıca, dünyanın en kaliteli ve en muhteşem taraftarlarına sahip olduğunu söylediği Beşiktaş’a gelecekte yeniden dönmek istediğini de aktardı.
O Artık Yardımcı Antrenör
2011 ile 2014 senelerinde Beşiktaş’ta oynayan futbolcu artık futbol oynamayı tamamen bıraktı. Ancak yıldız futbolcu şu anda Acedemica takımının U23 kadrosuna yardımcı antrenörlük yapıyor. Gazeteciye demeç veren eski yıldız hem antrenörlüğünü hem de eski günlerini anlattı. Önündeki yolun çok uzun olduğunu söyleyen futbolcu, kısa sürede sahip olması gereken tüm lisansları almayı planlıyor.
Türkiye Kupası
Beşiktaş için konuşmasında sık sık sevgisini belirten yıldız oyuncu, oynadığı maçları ve aldıkları kupayı da anlattı. Oyuncu konuşmasında ayrıca bir gün eski takımına antrenör olarak dönme hayali olduğunu da söyledi. Almeida rol modelinin olup olmadığı sorusunaysa kaliteli hocalarla çalıştığını ancak amacının kendi doğrularıyla hareket etmek olduğu cevabını verdi.
Quaresma
Aynı takımda oynadığı Quaresma hakkında sihirbaz tanımlamasını yapan oyuncu, futbolunun harika olduğunu söyledi. Onu durdurulamaz olarak niteleyen Almeida, herkesin Quaresma’nın futboluna hayran olduğunu da ekledi.