İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen ve aralarında görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda zanlıyı kapsayan yolsuzluk soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iki isim, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak serbest bırakıldı.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR, İKİ İSİM TAHLİYE EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve "suç örgütü yöneticisi olmak", "rüşvet", "irtikap", "nitelikli dolandırıcılık" gibi ciddi suçlamaları içeren yolsuzluk soruşturması tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda tutuklu bulunan şüphelilerden Berat Çağrı Kapki ve eski CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi Umut Şenol, soruşturmaya yeni bir boyut kazandıran bir adım attılar.
ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDILAR
Soruşturmada tutuklu olarak bulunan Kapki ve Şenol, savcılığa başvurarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini belirtti. İki şüpheli, bu çerçevede verdikleri ifadelerin ardından sulh ceza hakimliğince tahliye edildi.
Haberler.com