SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
İBB ve Gazze Arasında Kardeş Şehir Protokolü Onaylandı

İBB ve Gazze Arasında Kardeş Şehir Protokolü Onaylandı

Hazır

Giriş: 15.10.2025 22:15 Güncelleme: 15.10.2025 22:15
İBB Meclisi, Gazze’ye insani yardım ve İstanbul ile Gazze arasında kardeş şehir protokolünü oybirliğiyle kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Ekim ayı toplantısında önemli bir karara imza attı. Gazze’ye yapılacak insani yardımı da kapsayan, İstanbul ile Filistin’in Gazze şehri arasında kardeş şehir protokolü kurulmasına ilişkin komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.

KARAR OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Saraçhane’deki İBB Meclis Salonu’nda yapılan Ekim ayı ikinci oturumu, İBB Meclis 2’nci Başkan Vekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında gerçekleşti. Oturumda, Gazze’ye insani yardım ve kardeş şehir protokolü içeren komisyon raporları görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

GAZZE’YE UZANAN YARDIM ELİ

Kabul edilen madde kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gazze’ye yönelik insani yardımları hız kesmeden devam edecek. Yardım programı, siyasi çıkar gözetmeden tamamen insani bir dayanışma anlayışıyla yürütülecek.

CHP’Lİ ERSOY: “İSTANBUL’UN VİCDANI GAZZE’NİN YANINDADIR”

Oylamanın ardından konuşan CHP Meclis Üyesi Batuhan Ersoy, Gazze halkının yaşadığı insani krize dikkat çekti. Ersoy, “Gazze’de aylardır yaşanan insanlık dramı hepimizin yüreğinde derin yaralar açmakta. Açlık, susuzluk, barınma ve sağlık gibi en temel insani ihtiyaçlara erişemeyen binlerce sivil, dünyanın gözü önünde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu yardımlar hiçbir politik çıkar gözetmeden sadece insan olmanın gereği olarak yapılmakta” dedi.

“YARDIMLAR, MAZLUMUN YANINDA DURAN BİR ANLAYIŞIN GÖSTERGESİDİR”

Ersoy konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’un gönüllerince istediği Gazze halkının yanında olmayı bir görev kabul ediyoruz. Bu kapsamda meclisteki diğer grupların da desteğine teşekkür ediyoruz. Bu yardımlar mazlumun yanında, zulmün karşısında duran bir anlayışın göstergesidir.”

“GAZZE’YE UZANAN YARDIM ELİYLE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAKTIR”

Ersoy, kabul edilen raporun insani bir dayanışma çağrısı niteliğinde olduğunu belirterek, “Bugün alınan oy birliği kararı, yalnızca bir meclis kararı değil, insanlığın onuruna sahip çıkmanın, barış ve dayanışma çağrısının ifadesi olmuştur. İstanbul’un vicdanı Gazze’ye uzanan bu yardım eliyle bir kez daha dünyaya örnek olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap