Galatasaray, Süper Lig’in 12. haftasında Samsunspor’u 3-2 yenerek galibiyet serisini sürdürdü. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, aleyhlerine verilen iki penaltı kararını eleştirerek hakemlere tepki gösterdi.
"SABRIMIZ TÜKENİYOR, GİDİŞAT HAYRA ALAMET DEĞİL"
Hatipoğlu, milli araya galibiyetle girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, "Takımımızı kutluyorum. 11 maçın 10'undan galip geldik. Her maçta hakemleri yenmek zorunda değiliz. Bu akşam aleyhimize 2 tane çok kolay penaltı çalındı. Bu penaltılar lehimize çalınsaydı, bugün Türkiye'de kimler neler konuşuyordu," şeklinde konuştu. Hakemlerin Galatasaray aleyhine verdiği kolay penaltılardan rahatsız olduklarını belirten Hatipoğlu, "Sabrımız tükeniyor. İyi niyetle bakmaya çalışıyoruz ama 11 haftada 11 golün 6 tanesi penaltıdan. Bu ayıbın ortadan kaldırılması lazım" dedi.
"ACUN ILICALI İLE GÖRÜŞME YAPMAYACAĞIM"
Bazı medya iddialarına da yanıt veren Hatipoğlu, Acun Ilıcalı ile bir görüşme yapmayacağını belirterek, "O konu kapandı," ifadelerini kullandı. Hakemlerin tarafsızlığına dikkat çeken Hatipoğlu, "Pozisyonlar kimsenin lehine ya da aleyhine olmasın. Adalet olsun. 10 haftada bağırdılar çağırdılar, hakemleri etki altına almayı başardılar" diye konuştu.
"MHK’YA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
Merkez Hakem Kurulu'na da çağrıda bulunan Hatipoğlu, "MHK'ya büyük görev düşüyor, verdikleri kararları gözden geçirmeleri gerekiyor. İyi hakemlere ihtiyaç var. Bu gidişat Türk futbolu için hayra alamet değil" dedi.
Haber Merkezi