İçişleri Bakanı Çiftçi Duyurdu: Polis ve Bekçileri İlgilendiren Düzenleme
Paylaş

İçişleri Bakanı Çiftçi Duyurdu: Polis ve Bekçileri İlgilendiren Düzenleme

Ekleme: 29.03.2026 18:30 Güncelleme: 31.05.2026 05:23

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bekçilerin görev tanımı ve polislerin çalışma saatlerine dair yeni düzenlemeleri açıkladı. 12/36 sistemine geçiş ve bekçilere nöbet görevi geliyor.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, emniyet teşkilatında motivasyonu artıracak ve çalışma şartlarını iyileştirecek yeni düzenlemeleri duyururken, bekçilerin görev sahalarının genişletileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çiftçi, Polis Meslek Kanunu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Polislik görevinin önemine vurgu yapan Bakan Çiftçi, "Kamu düzeninin korunmasında, ülkemizin huzur ve güvenliğinin tesisinde polisimizin ne kadar önem arz ettiğini ve ne kadar fedakarca çalıştığını herkes gibi ben de bir polis babası olarak biliyorum" dedi.

BEKÇİLER ARTIK BELİRLENEN NOKTALARDA NÖBET TUTACAK

Bakan Çiftçi, çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışma sistemine dair önemli bir değişikliğin sinyalini verdi. Önümüzdeki hafta netleşmesi beklenen çalışmaya göre, bekçilerin sadece gece saatlerinde değil, valiliklerin inisiyatifiyle ihtiyaç duyulan stratejik noktalarda nöbet görevi üstlenebileceklerini belirtti. Bu düzenleme ile bekçilerin sahadaki etkinliğinin artırılması ve emniyet güçlerine destek sağlanması hedefleniyor.

12/36 ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİŞ SÜRECİ HIZLANDI

Polislerin çalışma şartlarını rahatlatacak bir diğer müjde ise mesai saatlerine yönelik oldu. Bakan Çiftçi, Polis Akademisi'nden mezun olacak 10 bin polis adayının takviminde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Normal şartlarda Eylül ayı için planlanan mezuniyetlerin Haziran ayı başına çekildiğini duyuran Çiftçi, bu sayede personel takviyesiyle birlikte ülke genelinde 12/36 saat çalışma düzenine geçileceğini vurguladı.

MOTİVASYONU YÜKSELTECEK ADIMLAR ATILIYOR

Bakanlık bünyesinde yürütülen çalışmaların temel amacının personelin yaşam kalitesini artırmak olduğunu ifade eden Çiftçi, "Polisimizin çalışma şartlarını rahatlatacak ve motivasyonlarını yükseltecek düzenlemeleri hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. Yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte emniyet teşkilatında hem personel açığının kapatılması hem de görev dağılımının daha dengeli hale getirilmesi bekleniyor.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.