İçişleri Bakanı Yerlikaya: 3 Bin 450 Tabanca Gövdesi ve 80 Bin Parça Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 3 Bin 450 Tabanca Gövdesi ve 80 Bin Parça Ele Geçirildi

Hazır

Giriş: 13.03.2025 10:12 Güncelleme: 13.03.2025 10:12
Afyonkarahisar’da yasa dışı silah operasyonu! 3 bin 450 tabanca gövdesi ve 80 bin 790 silah parçası ele geçirildi. 2 şüpheli tutuklandı, işte detaylar.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Afyonkarahisar’da yasa dışı silah imalatı ve kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 3 bin 450 adet tabanca gövdesi ve 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildiğini açıkladı.

OPERASYON NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda; Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmaları sonucu yasa dışı silah üretimi yapan şüpheliler takibe alındı.

Şüphelilere ait bir aracın durdurulmasıyla yapılan aramada, 3 bin 450 tabanca üretiminde kullanılabilecek tabanca gövdesi ile 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklanırken, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Afyonkarahisar’da yaptığımız operasyonda, birleştirildiğinde 3 bin 450 tabanca üretilebilecek tabanca gövdesi ile 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildi."

Silah ve mühimmat kaçakçılığına karşı operasyonların süreceğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin yasa dışı silah üretimi ve kaçakçılığına karşı mücadelede kararlılıkla çalışmaya devam ettiğini belirtti.

 

ankahaber.net

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap