İdlib'e 2 TIR Un Yardımı

İdlib'e 2 TIR Un Yardımı

Hazır

Giriş: 14.03.2020 17:03 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun'un Havza İlçesi'nde Diyanet Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 2 TIR un, İdlib'te savaşın ortasında yaşam mücadelesi veren vatandaşlara gönderildi.

Havza Müftülüğü tarafından 'Yeryüzünde iyilik hakim oluncaya dek' sloganıyla 'Yolun İyilik Olsun İdlib' kampanyasında toplanan 1030 çuval unun bölgeye gönderilmesi amacıyla Kevser Camisi önünde tören düzenlendi.

MAZLUM COĞRAFLARIN UMUDUYUZ

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, yardımda bulananlara teşekkür ederek, "Mazlum coğrafyaların umudu olan bir ülke var dünyada. O da Türkiye. Böyle bir ülkenin vatandaşı ve böyle bir milletin mensubu olmaktan çok gururluyum" dedi.

Havza Müftüsü Mehmet Nurlu da yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine 135 ülkede yardım faaliyeti yürütüldüğünü belirterek, "Globalleşen dünyamızda artık komşuluk kavramı değişti. Ramazan ayı öncesi yaptığımız yardımlarınızı Allah kabul eylesin" diye konuştu.

Dua edilmesinin ardından yardım TIR'ları, İdlib'deki ihtiyaç sahiplerini ulaştırılmak üzere Diyanet Vakfı tarafından Öncüpınar Sınır Kapısı'nda oluşturulan toplama merkezine doğru yola çıktı. AA

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap