SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş: CHP bile bile lades dedi 'kaybettik'

İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş: CHP bile bile lades dedi 'kaybettik'

Hazır

Giriş: 09.05.2024 09:30 Güncelleme: 09.05.2024 09:30
İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin kazanamayacağını bile bile lades dediğini belirterek, "AK Parti 55 bin oyla İlkadım'da seçim kazandı. Hem biz hem CHP kaybetti." dedi.

Samsun'un İlkadım İlçesi Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, İYİ Parti'nin adayı olarak girdiği 31 Mart seçimlerinde, CHP'li adayın kazanabilecek potansiyeli olmadığı halde, kazanıyormuş gibi bir algı oluşturduğunu belirterek, kendisine de seçimi kaybettirdiğini ve AK Parti'ye 55 bin oyla İlkadım'ı hediye ettiğini öne sürdü. 

Samsun'da Büyükşehir'de ve İlkadım'da ittifak olmadan seçim kazanılmasının zor olduğunu geçmiş seçimlerden herkesin bildiğini söyleyen eski Başkan Demirtaş, 31 Mart seçim sonuçlarını HHALK'a değerlendirdi.

Genel Yayın Yönetmenimiz A. Yener Cabbar'ı ziyaret eden Demirtaş, "Ben seçim öncesi CHP'de  yetkililere de söyledim. Büyükşehir'de ittifak olmadan olmaz. İlkadım'da da CHP kazanamaz ama yüksek oranda oy alırsa, kaybettirir, AK Parti'ye kazandırır, dedim. Düşündüğüm gibi oldu" dedi. 

CHP'NİN ADAYI ŞENEL BOŞ ALGI OLUŞTURDU

İlkadım'da 55 bin oyla AK Parti'nin Belediye Başkan adayı İhsan Kurnaz'ın seçim aldığını, bunun mümkün olmasının nedeninin ise CHP adayı Murat Şenel'in, kazanamayacağını bile bile 'içi boş alıyoruz algısı' oluşturması olduğunu iddia etti. Demirtaş, "Hesap ortada. Benim şahsi oyum belli. İYİ Parti'nin oyu da belli. CHP alabileceği en yüksek oyu aldı ama o da yetmiyor. İlkadım'da CHP'nin ısrarı, AK Parti'ye yaradı. CHP ve biz birlikte kaybeden tarafı olduk. Bunu şimdi görebildiler ama her şey nasip" diye konuştu. 

AK PARTİ ADAYI OLSAM REKOR OY ALIRDIM

AK Parti'nin seçimden 6 ay önce kendisini aday yapmak istediğini ve Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın yaptıkları ankette yüzde 67 oy oranı aldığının ortaya çıktığını söyleyen İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, şöyle  devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı bana adaylık teklif etti. O an kabul etsem, bugün bunları konuşmuyorduk. Ama şartlar, benim siyasi görüşüm ve kişisel yapım o an buna izin vermedi. Kaybettim diye üzülmüyorum. Ancak CHP'nin ısrarı AK Parti'nin oy kaybettiği İlkadım'da, seçimi hediye etti. 

 

Yener Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap