Samsun’un İlkadım ilçesinde, ibadetini yaptıktan sonra evine dönen yaşlı bir kadın, başıboş sokak köpeklerinin hedefi oldu. Çatalarmut Mahallesi'nde yaşanan olayda, köpeklerin saldırısından kaçmaya çalışan 65 yaşındaki Melahat Ç., dengesini kaybederek yere düştü ve yaralandı.
Olay, Ramazan ayının manevi atmosferinin yaşandığı gece saatlerinde Olgun Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 3 çocuk annesi Melahat Ç. (65), camide kıldığı teravih namazının ardından tek başına evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada sokakta bulunan çok sayıda başıboş köpek, yaşlı kadının etrafını sararak havlamaya başladı.

PANİK ANLARI KAMERADA
Köpeklerin üzerine doğru hamle yapmasıyla büyük bir korku ve panik yaşayan yaşlı kadın, can havliyle uzaklaşmaya çalıştı. Ancak geri geri giderken dengesini yitiren Melahat Ç., sert bir şekilde beton zemine düştü. Dizlerinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan talihsiz kadın, çevreden yetişenlerin veya köpeklerin uzaklaşmasıyla canını zor kurtardı. Dehşet dolu o anlar, sokaktaki bir evin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
@samsunhalkgazetesi Samsun İlkadım'da teravih namazından çıkan 65 yaşındaki Melahat Ç., sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Kaçmaya çalışırken düşüp yaralanan kadının o anları kameraya yansıdı. #samsun #sondakika #samsunhaber #haber #haberler #fppppppppppppppppppp #asayiş #fpy ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi

MAHALLE SAKİNLERİNDEN "ÖNLEM ALINSIN" ÇAĞRISI
Saldırı sonrası büyük şok yaşayan Melahat Ç.’nin yardımına komşuları koştu. Bölgede her geçen gün başıboş köpek sayısının arttığını belirten Çatalarmut Mahallesi sakinleri, duruma tepki gösterdi. Özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için sokağa çıkmanın bir risk haline geldiğini ifade eden vatandaşlar, belediye ekiplerinin ve yetkililerin bir an önce toplama veya barınak çalışması yapmasını talep etti.


İhlas Haber Ajansı