CHP’DEN SORU ÖNERGESİ
Geçtiğimiz hafta yaşanan kan donduran olay, İlkadım Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında görüşüldü. CHP'li meclis üyeleri, "Sorumlular bulunsun" yazılı afiş göstererek, köpeklerin neden öldüğünü sordular. CHP grubu soru önergesinde, kamera sistemlerindeki aksaklık ve barınakta görevli personelin bulunmaması iddialasını sordu.

Kan donduran olayda ölü 9 köpeğin mavi poşetlere konularak çöp konteynerine atıldığı görüntüler büyük yankı uyandırdı. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı.
MAKSATINIZ SİYASET YAPMAK!
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, olayın CHP'liler tarafından siyaset malzemesi yapıldığına dikkat çekerek, "Muhalefetin açıklamalarını esefle dinledim. Maksat, ‘böyle bir şey yakaladık, bunun üstüne çullanalım, bunun üstünden siyaset yapalım.' Valilik ve savcılık olayı soruşturuyor. Kimin ne ihmali varsa sonunu kadar onun cezasını çekecektir" diye konuştu.

CHP Grubu, "Sorumlular bulunsun" yazılı afiş göstererek, olayın tüm yönleriyle araştırmak ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla soru önergesi verdi.
Noyan Alper Cabbar