Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yapı denetim faaliyetleri Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince titizlikle yürütülüyor. İlçede faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile de koordineli bir şekilde çalışan müdürlük, eski ve yeni yapıların tamamında denetimlerini sürdürüyor.
Kontrol ve denetim faaliyetlerinde engelli vatandaşlar unutulmadı. Samsun Engelliler Federasyonu ile yapılan toplantıda engelli vatandaşların binalara giriş çıkışlarının kolaylaşması için yeni düzenlemeler yapılması kararı alındı.
50 KİŞİLİK EKİBİMİZ VAR
Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş; "Daha güvenilir ve kanunlara uygun yapılar için 50 kişilik bir kadro ile yoğun bir mesai harcıyoruz. Yeni projelerin imara uygunluğundan, kaçak inşaat ve imara aykırı yapılara, inşaat kontrol ve denetiminden asansör kontrolüne birçok alanda hizmet veriyoruz" diye konuştu. Emrah TUNÇ