Tutuklu İmamoğlu’nun X Hesabı Üçüncü Kez Erişime Engellendi

Tutuklu İmamoğlu’nun X Hesabı Üçüncü Kez Erişime Engellendi

Hazır

Giriş: 16.11.2025 22:38 Güncelleme: 16.11.2025 22:38
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun X platformundaki "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" hesabı, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle BTK tarafından üçüncü kez erişime engellendi. Hesap "@CBAdayOfisi22" olarak devam ediyor.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımlarını sürdürdüğü sosyal medya hesabı, X platformunda (eski adıyla Twitter) üçüncü kez erişim engeliyle karşılaştı.

BTK KARARI VE GEREKÇESİ

İmamoğlu'nun mesajlarını yayınladığı "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" adlı hesap, daha önce sırasıyla "CBAdayOfisi" ve "CBAdayOfisi1" kullanıcı adlarıyla kullanılıyordu ve her ikisi de engellenmişti. Son engelleme ise "CBAdayOfisi11" adlı hesaba getirildi.

EngelliWeb tarafından aktarılan bilgilere göre, erişim engeli kararının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alındığı belirtildi. Karara gerekçe olarak ise ilgili mevzuat çerçevesinde "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gösterildi.

Erişim engeli kararının ardından, İmamoğlu'nun iletişim ekibi hızla yeni bir kullanıcı adına geçiş yaptı. Hesabın güncel kullanıcı adı "@CBAdayOfisi22" olarak değiştirildi ve bu kullanıcı adıyla paylaşımlara devam edildiği öğrenildi.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap