Çin'in Jiangsu'da yaşanan dolandırıcılık olayına teknoloji dünyasında dikkat çekildi. Bir kişi, Apple'ın “iPhone'umu Bul” (iPhone'umu Bul) özelliğini kullanarak insanları dolandırdı ve fidye talep etti.
Oyunseverleri hedef alan dolandırıcı, internette "ücretli oyunlar ücretsiz oynama" vaadiyle kurbanlarını kandırdı. Sahte ilanlar aracılığıyla Apple hesaplarına giriş yapmayı zorlayan dolandırıcı, sonrasında bu kişinin telefonlarını uzaktan kilitleyerek fidye talebinde bulundu.
DOLANDIRICI 10 KİŞİYİ MAĞDUR ETTİ
Dolandırıcı, bu şekilde 10 kişiden oluşan toplam 1000 dolar haksız kazanç elde etti. Kurbanlardan biri etkinliği organize etmek, dolandırıcının kısa sürede yakalanması. Mahkemeye kayıtlı kişi, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve elde edilen haksız kazançla birlikte suçta kullanılan telefona da el konuldu.
Bu olay, teknolojinin yanlış ellerde nasıl kullanılabileceğini bir kez daha gösterdi. Özellikle "iPhone'umu Bul" gibi özellikleri, kötü niyetli kişilerin elinde farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Teknoloji kullanıcılarının dikkatli olması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.
Haber Merkezi