Dünya

Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye Sert Uyarı

Irak Hizbullahı, ABD'nin İsrail-İran savaşına müdahale etmesi halinde bölgedeki çıkarlarını hedef alacaklarını duyurdu. Bağdat'tan çekilme çağrısı yapıldı.

1 dk okuma
Irak Hizbullahı’ndan ABD’ye Sert Uyarı
Paylaş

İran destekli Şii milis gücü Hizbullah Tugayları, İsrail ve İran arasında artan gerilimle ilgili ABD’ye yönelik sert bir açıklama yaptı. Örgütün Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Himedavi, ABD’nin olası müdahalesi durumunda bölgedeki çıkarlarının hedef alınacağını açıkladı.

“ABD ORDUSUNUN HAREKETLERİ TAKİP EDİLİYOR”

Himedavi, yaptığı yazılı açıklamada, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına karşı meşru müdafaa hakkını kullandığını savundu. ABD ordusunun bölgedeki faaliyetlerinin dikkatle izlendiğini ifade eden Himedavi, "Eğer Amerika savaşa müdahale ederse, tereddüt etmeden bölgedeki çıkarlarını ve askeri üslerini doğrudan hedef alacağız." dedi.

BÜYÜKELÇİLİKLERİN KAPATILMASI ÇAĞRISI

Himedavi, Irak hükümeti ve Şii Koordinasyon Çerçevesi'ne de çağrıda bulunarak, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin kapatılmasını ve Amerikan askerlerinin Irak’tan tamamen çekilmesini istedi. Açıklama, İran-İsrail geriliminin bölgede daha geniş çaplı bir çatışmaya dönüşme riskini artırdığı bir dönemde geldi.

KaynakAnadolu Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.