Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 18 Eylül 2024 tarihinde Irak'ın kuzeye yönelik geniş kapsamlı bir hava harekatı planlamasını açıkladı.
Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde terör örgütü PKK/KCK tarafından kullanılan mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedef imha edildi.
MSB'DEN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Güçlü ve kararlı şekilde teröristleri yerde birleştirmeye devam ediyoruz!" denildi. Hava harekatı, Türkiye'nin sınır sınırlarını sağlamak ve terör saldırılarını engellemek amacıyla Birleşmiş Milletler Milletleri'nin 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde yürütülmektedir.
HEDEFLERİ İMHA EDEN HAREKAT
MSB tarafından yapılan yayına göre, operasyon kapsamındaki teröristlerin uyumlu düzeydeki teröristlerinin bulunduğu mağara ve sığınaklar da hedef alındı. Irak'ın bölgelerindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan 24 hedefte, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen hava harekatıyla başarıyla imha edildi.
SINIR GÜVENLİĞİ VE TERÖRLE MÜCADELE
Harekatın amacının, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak'ın teröristlerinin Türkiye'ye yönelik terör tehditlerini desteklemek ve sınırlamalarını sağlamak olduğu açıklandı. Operasyon, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Anadolu Ajansı