İsrail'den Kritik İddia: Suudi Arabistan İran'a Saldıracak
Paylaş

İsrail'den Kritik İddia: Suudi Arabistan İran'a Saldıracak

Ekleme: 03.03.2026 21:13 Güncelleme: 31.05.2026 16:58

İsrail devlet televizyonu, Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçiliği'ne yapılan İHA saldırılarının ardından İran'a yönelik bir misilleme operasyonuna hazırlandığını öne sürdü.

İsrail devlet televizyonu KAN, Riyad yönetiminin topraklarını ve ABD diplomatik misyonlarını hedef alan saldırıların ardından İran’a yönelik askeri bir misilleme seçeneğini masaya yatırdığını iddia etti. Bölgesel denklemi değiştirebilecek bu iddia, Riyad'daki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen İHA saldırılarının hemen ardından geldi.

RİYAD MİSİLLEME SEÇENEĞİNİ DEĞERLENDİRİYOR

Üst düzey İsrailli bir yetkiliye dayandırılan haberde, İran’ın Körfez ülkelerine yönelik füze ve İHA saldırılarının Suudi Arabistan’ın sabrını taşırdığı öne sürüldü. Söz konusu yetkili, Suudi Arabistan’ın askeri bir hamle yapacağına dair güvenini dile getirerek, "Suudi Arabistan'ın İran'ın saldırısına uğradıktan sonra, yakında İran'a saldıracağından hiç şüphemiz yok" dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE İHA SALDIRISI

Gerilimin fitilini ateşleyen olay, Riyad'daki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen hava saldırısı oldu. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı tarafından doğrulanan olayda, diplomatik misyonun hedef alındığı belirtilerek, "Riyad'daki ABD Büyükelçiliğine 2 İHA ile saldırı olduğunu ve binada ufak çaplı yangın çıktığını açıklamıştı" bilgisi paylaşıldı.

8 İHA İMHA EDİLDİ

Suudi Arabistan hava savunma sistemlerinin saldırılara karşı teyakkuzda olduğu ve çok sayıda hava aracının etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bölgedeki hareketliliğe dair yapılan son açıklamada, "Bakanlık, daha sonra Riyad ve El-Harc kentleri yakınlarında 8 insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini duyurmuştu" ifadelerine yer verilerek saldırıların boyutu gözler önüne serildi.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.