İstanbul Üniversitesi’nden İmamoğlu’na Diploma İptali Tebliği

İstanbul Üniversitesi’nden İmamoğlu’na Diploma İptali Tebliği

Hazır

Giriş: 13.05.2025 12:19 Güncelleme: 13.05.2025 12:19
Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme (İngilizce) lisans diploması, usulsüz yatay geçiş gerekçesiyle iptal edilerek kendisine tebliğ edildi.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması iptal edildi.

İstanbul Üniversitesi, İmamoğlu’nun 1990 yılında İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Lisans Programına usulsüz yatay geçiş yaptığını belirterek mezuniyet ve diplomasının geçersiz sayıldığını bildirdi.

“YOKLUK” VE “AÇIK HATA” GEREKÇELERİYLE İPTAL

İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, 18 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirdiği 61 No’lu toplantıda, İmamoğlu’nun lisans programına geçiş işlemini değerlendirdi. Kurul, alınan karar doğrultusunda “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle mezuniyetin ve diplomanın iptaline hükmetti.

Üniversite tarafından İmamoğlu’na gönderilen resmi tebligatta şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 18.03.2025 tarihli ve 61 No'lu toplantısında alınan 3 sayılı hükmü ile İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Lisans Programına 1990 yılında usulsüz yatay geçiş yapmanız nedeniyle, yatay geçiş kararınızın ve bu karara dayalı olarak elde ettiğiniz mezuniyetinizin ve diplomanızın 'yokluk' ve 'açık hata' gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine karar verilmiştir.”

MEZUNİYET VE DİPLOMA GEÇERSİZ SAYILDI

Bu kararla birlikte Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Programı'ndan aldığı lisans diplomasının hukuki geçerliliği sona ermiş oldu. Mezuniyet bilgileri de sistemden silinerek iptal edildi.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap