SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
İşte Samsunspor'un Artıları ve Eksileri

İşte Samsunspor'un Artıları ve Eksileri

Hazır

Giriş: 27.07.2024 21:57 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Hedef Halk Gazetesi köşe yazarı Selçuk Kaya, yerinde izlediği Samsunspor- Ankaragücü hazırlık maçını analiz edip, takımla ilgili son gelişmeleri aktarırken, takımın artı ve eksi yönlerini kaleme aldı.

Samsunspor'un Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki yeni sezon kampına giden gazetemiz köşe yazarı Selçuk Kaya, izlenimlerini kaleme aldı.

Ankaragücü ile oynanan ve 1-1 berabere biten maçı da analiz eden Selçuk Kaya hem karşılaşma hem de son durumla ilgili şunları kaydetti:

RAMAN GİTMEK İSTİYOR

"Öncelikle aşırı sıcaklarla boğuşulan şu günlerde Kayseri'nin tercih edilmesi tam isabet olmuş. Ankaragücü ile oynanan hazırlık maçında üşüdüm desem yalan olmaz. Kampta Raman'ı göremedim. Benito Raman gitmek istediğini yönetime iletmiş ve kendisine kulüp arıyor. Bola ve Tait sakatlıkları nedeniyle Ankaragücü hazırlık maçında oynamadı. Belki de herkesin durumunu merak ettiği Sakta'nın da artık maç oynayabilecek duruma geldiğinin müjdesini verelim. Satka bir aksilik olmazsa Beşiktaş maçında sahada olabilecek."

REİS- GİSDOL FARKI

"Thomas Reis kenardaki enerjisi ve oyuncularla diyaloğuyla 'başarıya aç' bir görüntü veriyor. Markus Gisdol'den sonra işi zor. Çünkü en ufak kötü gidişatta hemen onunla karşılaştırılacak. Sanırım o da bunun bilincinde ki, işi sıkı tutuyor. Markus Gisdol'den artı olarak gençlere güvenmeyi de bilen Reis, mantalite olarak Samsunspor'un tam aradığı isim. Ancak tabi ki işin ucunda bir de sportif başarı gerçeği var. İşler kötü giderse, Reis'in gençlere bakışı değişir mi göreceğiz."

EKSİKLER GÖZE ÇARPTI

"Ankaragücü hazırlık maçına gelecek olursak, Markus Gisdol mantalitesinin devam ettiğini söyleyebiliriz. Önde baskı yaparak rakibi hataya zorlamaya çalışan bir Samsunspor vardı sahada. Ancak takımın geçen yılla aynı olmasına rağmen birlikte hareket edememe durumu gözüme çarptı. Özellikle savunma hattı büyük sıkıntı. Bola'nın sakat oluğu için forma giyemediği maçta Soner Gönül'ün kanadı çok aksadı. Drongelen'in yanına bir an önce Sakta gelmeli. Ne Bedirhan, ne de Yunus Emre Drongelen'le bu işi götüremez. Önde baskı yapılırken top kaybedilince, anında tehlikeli kontraatak yememiz de eksilere yazabileceğimiz bir durum."

NTCHAM VE HOLSE İSTEKLİ

"Oyun kurma konusunda sıkıntılarımız var. Geçen sezonun son bölümünde de aynı sorunlar vardı. Sadece Marius'u koşturarak sonuca gitmeye çalışıyorduk. Halen oyun kurma konusunda ilerleme kaydedemediğimiz gözüme çarptı. Tüm bunlarla birlikte Ntcham ve Holse de inanılmaz bir istek ve sorumluluk alma bilinci gördüm. Bu sezon bu iki isim fark yaratabilir. Dimata ve Ercan hayal kırıklığı. Aslına bakarsanız hazırlık maçları ölçeğinde Marius'un performansı da hayal kırıklığı. Her maç çok net pozisyonları cömertçe harcadı. Ankaragücü maçında da boş kaleye atamadı."

TARAFTARA İHTİYAÇ VAR

"Kısacası geçen sezonun kangren olmuş sorunlarına Ankaragücü hazırlık maçı özelinde çözüm göremedim. Şimdi kamp bitiyor. Samsun'da Çaykur Rizespor'la oynanacak hazırlık maçıyla artık lig havasına gireceğiz. Tüm bu sorunları geçen yıl 12. adamın performansı bertaraf etti. Ancak bu sezona bakıyoruz, geçen yıl satılan kombine bilet rakamlarının daha yarısına bile ulaşılamadı. Taraftara kızmak mümkün değil. Malum ekonomik kriz ve fiyatların yüksek olması bu duruma etken. Yönetimin özellikle bilet fiyatları konusunda indirime gitmesi elzem."

 

Selçuk Kaya

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap