İYİ Parti'den Asgari Ücret Tepkisi 
Paylaş

İYİ Parti'den Asgari Ücret Tepkisi 

Ekleme: 22.12.2022 21:55 Güncelleme: 22.12.2022 21:57

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 2023 yılı yeni asgari ücret rakamını eleştirdi. 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, açıklanan yeni asgari ücret rakamı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Aksoy, "Masada sendikalar yoktu. Açıklanan rakam çalışanlar için yeterli değildir. Yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL olmuşken, 8 bin 500 lira ile hangi aile nasıl geçinecek" dedi. 

'GEÇİNMEK 
MÜMKÜN DEĞİL'

Açıklanan 2023 asgari ücret rakamının yüksek enflasyon ve peş peşe gelen zamlar karşısında eriyeceğini söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Piyasada enflasyonun durumu belli. Dün alınan bir gıda ertesi gün zam üstüne zam yiyor. Verilecek bu asgari ücret, 4 kişilik bir aileyi geçindirmesi mümkün değildir. Ülkemizde yoksulluk ve açlık sınır tavan yapmıştır. Bu şartlar altında asgari ücret ile geçinen bir ailenin ne kirasını, ne elektiğini, ne doğalgazını ne de mutfak masrafı ile çocuklarının eğitim masraflarını karşılaması söz konusu değildir "dedi. 

'ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR'
 
Aksoy şöyle devam etti, "Asgari ücretle geçinen insanlar zamlar ve yüksek enflasyon karşısında çaresiz durumdadır. Verilen bu asgari ücret rakamı da, ilerleyen günlerde gelecek zamlarla tamamen eriyecektir. Hükümet ülkeyi ne ekonomik olarak ne de siyasi olarak yönetemiyor. Bunun hesabını yoksullaştırdıkları ve çaresiz bıraktıkları millete sandıkta vereceklerdir"

Kaynak: Samsunkenthaber.com 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.