Cengiz Enerji'ye ait Eti Bakır, Tekkeköy'de 4 kırsal mahalleyi kapsayan 81,44 hektar alana yıllık 825 bin ton kapasiteli atık depolama tesisi yapmak için harekete geçti. ÇED toplantısı, 22 Eylül Perşembe günü.
Tekkeköy Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Kaya, "Bu tesis, siyasete malzeme edilmeyecek kadar hayatidir. Yöre halkının serzenişine kulak vermeli, iktidar muhalefet polemiği yapmak yerine el birliği ile bu sorunu nasıl engelleriz diye bakmalıdır" dedi.
SONUÇ ALMALIYIZ
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın; "Taşına, toprağına, suyuna, havasına zerresine zarar verecek her türlü projeye karşıyız" sözlerindeki samimiyetine inanmak istediklerini kaydeden Ahmet Kaya, şöyle konuştu; "ÇED raporu başvurusunu engelleyelim. Tekkeköy halkı olarak örgütlenelim. Sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler ve meclis üyelerini bir araya getirip, ortak bir karar almalı ve acilen deklere etmeliyiz. Sonuç almak istiyoruz."
İsmail AKDUMAN