İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy'dan Sert Tepki: Meclis'teki Sloganlar Açıkça Terör Propagandasıdır!

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy'dan Sert Tepki: Meclis'teki Sloganlar Açıkça Terör Propagandasıdır!

Hazır

Giriş: 09.10.2025 12:40 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
İYİ Parti’li Başkan Hasan Aksoy, meclis çatısı altında terörist başı lehine sloganlar atılmasını ‘kabul edilemez’ olarak nitelendirdi, "Bu açıkça terör propagandasıdır, gereği yapılmalıdır" dedi.

DEM Parti Meclis Grup Toplantısı'nda, "Biji Serok Apo" sloganları atıldı, Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Kürdistan'ın dört bir yanından Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyen kadınlar hoş geldiniz" açıklamasında bulundu.

Meclis çatısı altında terörist başı lehine sloganlar atılmasını ‘kabul edilemez’ olarak nitelendiren İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, aziz şehitlerin hatırasına, milletin birliğine ve devletin temel değerlerine yapılmış saygısızlık olarak vurguladı.

TERÖRİST BAŞINI ÖVDÜLER

Başkan Hasan Aksoy, açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Terör örgütü elebaşını öven bu sözler, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesi kapsamında açık biçimde terör propagandasıdır. Bu vahim olayın, Türk milletinin iradesini temsil eden Meclis çatısı altında yaşanması kabul edilemez. Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanın bütünlüğünü hedef alan bu eylemi şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

YARGI VE TBMM’YE ÇAĞRI

İYİ Parti’li Başkan Aksoy, yargı makamlarını ve TBMM Başkanlığı’nı derhal harekete geçmeye, tüm siyasi partileri de teröre karşı ortak bir duruş sergilemeye davet etti. Aksoy, "Bu rezalete sessiz kalanlar da en az yapanlar kadar sorumludur. Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü ve şehitlerimizin onurunu gölgeleyemeyecektir" sözlerini kaydetti.

 

Zeynep Irmak Öcal

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap