İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar: Mutfakta yangın var
Paylaş

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar: Mutfakta yangın var

Ekleme: 18.03.2022 15:22 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, mutfakta yangın olduğunu belirterek, "Market ve manav raflarının ateşi sönmüyor. Sadece tüketen değil, üreten de perişan "dedi. 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın yüksek enflasyon artışlarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılarak gerekli önlemlerin alınması amacıyla vermiş olduğu araştırma önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi.

YAPILAN ZAMLARDA ERİDİ 

Milletvekili Yaşar, araştırma önergesine ilişkin yaptığı konuşmada, OECD ülkeleri arasında en yüksek gıda enflasyonunun Türkiye'ye ait olduğunu belirterek, bu rakamında son 30 yılın rekoru olduğunu ifade etti. Ücretlere yapılan zamların daha cebe girmeden eridiğini söyleyen Yaşar, “Asgari ücrete aralık ayı içinde yapılan 1426 TL’lik zammın 1019 TL’lik kısmı, 2021 yılında gerçekleşen enflasyonu telafi etmek için yapılmış ve böylece asgari ücret 4 bin 250 TL’ye yükselmiştir. Ancak Ocak ayında Aralık ayına göre 11,10’luk enflasyon artışı dikkate alındığında asgari ücretin 472 TL’lik kısmı erimiştir. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan 636 TL’lik zam oranı da Ocak ayı enflasyonu karşısında ortalama 348 TL erimiştir.    “dedi.

ENFLASYON REKOR KIRIYOR 

Market raflarının ve manav tezgahlarının ateşinin bir türlü söndürülemediğini belirten Milletvekili Yaşar, "Şubat ayı içinde bir önceki aya göre; karnabaharın fiyatı yüzde 88,51 artmış, kabak yüzde 79,11’lik artmış, domatesin fiyatı yüzde 53,51 artmıştır. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan pidesinin fiyatı yüzde 66 arttı. En yüksek gıda artışı Türkiye’de yaşanmıştır.Türkiye’de gıda enflasyonu Aralık ayında yüzde 43,8, Ocak ayında yüzde 55,6 oranında gerçekleşirken, en yüksek gıda enflasyonu Türkiye’nin ardından yüzde 17,2 ile Kolombiya’da gerçekleşmiştir. Sadece tüketici değil, aynı zamanda üretici de son derece mağdur "ifadelerini kullandı.  İsmail AKDUMAN

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.