İYİ Parti Samsun Milletvekili Dr. Erhan Usta, Meclis Genel Kurulu’nda sert cümleler kullandı. Türkiye’nin ekonomik durumuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Erhan Usta, “Vatandaşı, emeklisi, işçisi, memuru, hepsi perişan durumda. Bu perişanlığa şimdi sanayicinin, ihracatçının çaresizliği de eklendi. Ben buraya bunları konuşmak için gelmiştim ama” diyerek kurduğu cümleler dikkat çekti.
Erhan Usta, terör örgütü PKK’nın son dönemde yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, devletin bu açıklamalara karşı sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi.
KİM BUNLARI CESARETLENDİRDİ?
Erhan Usta, şöyle konuştu; “Mart ayında PKK açık açık tehdit ediyor; ‘Türkiye taleplerimize karşılık vermezse sonu Osmanlı’dan beter olur.’ Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelmiş doğrudan bir tehdittir. Devamında, ‘Türk devleti Apo’yla konuşmaya mecbur kaldı’ diyorlar. Kim bu örgütü bu kadar cesaretlendirdi?”
Usta, terör örgütünün ‘kazanım dili’ kullanıldığına dikkat çekerek, “Bunlar ‘Biz başarı kazandık, artık başka evreye geçiyoruz’ diyorlar. Yani diyorlar ki, silahlı mücadele bitti, ama biz kazandık. Ne bir hata ne bir pişmanlık yok. Barış olacaksa önce nedamet olur, tövbe olur. Ama böyle bir niyetleri yok” dedi.
AKIL ALACAK İŞ DEĞİL
İYİ Partili Erhan Usta, hükümete “Türk devleti tehdit ediliyor ama susuyorsunuz” diyerek seslendi: “Size şantaj mı yapılıyor, size ne yapılıyor da siz bütün bunlara rağmen bu örgüte bu cesareti veriyorsunuz? Akıl alacak iş değil.”
Türkiye’nin kırmızı çizgilerinin bir bir aşıldığını ifade eden Erhan Usta, “Suriye’de bir terör yapılanması kuruldu, Türkiye izliyor. Eskiden ‘Suriye’nin toprak bütünlüğü bizim kırmızı çizgimizdir’ deniliyordu. Bugün bu çizgi fiilen ortadan kalkmıştır. ‘Kırmızı çizgileri’ çiğneyenlere karşı sessiz kalmak, ülkenin geleceğini tehlikeye atmaktır” ifadelerini kullandı.
DEM YÜREKLENDİ, PKK MEŞRULAŞTI
Erhan Usta, “DEM yüreklendi, YPG meşrulaştı, PKK itibar kazandı. Bundan sonra yaşanacaklar onların bonusudur. Siyasi iktidarın suskunluğu, terörü meşrulaştıran bir zemine dönüşmüştür” diye kaydetti.
TEHDİT SAVURANLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
“Gazi Meclis’te bebek katiline tezahürat yaptıranlara sözüm var” diyen İYİ Partili Erhan Usta, şöyle konuştu; “Eğer birazcık vicdanınız varsa, durup düşünün. Türk devletine diz çöktürmeye çalışanlara, tehdit savuranlara boyun eğmeyeceğiz. Bu milletin iradesi, bu Meclis’in onuru, hiçbir terör örgütüne rehin verilemez. Bu milletin bağımsızlığı, hiçbir uluslararası planın parçası değildir. Bu ülke, bin yıllık devlet aklının mirasçısıdır. Her kim ki bu akılla, bu birlikle oynamaya kalkarsa, karşısında Türk milletini bulur.”
Haber Merkezi