İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Dr. Erhan Usta, 2026 yılı için belirlenen 28 bin 75 TL'lik asgari ücret rakamına zehir zemberek bir açıklamayla tepki gösterdi. Ekonomi yönetiminin rakamları belirlerken sosyal adaleti hiçe saydığını savunan Usta, mevcut tabloyu "bilinçli bir yoksullaştırma politikası" olarak nitelendirdi.
CEBE GİRMEDEN SINIRIN ALTINDA
Türk-İş’in Kasım 2025 verilerine göre açlık sınırının 29 bin 828 TL olduğunu hatırlatan Dr. Erhan Usta, yeni asgari ücretin daha ilk günden kadük kaldığını vurguladı. Usta, "Bu gidişat tesadüf değil, bilinçli bir tercihtir. Asgari ücret "geçim ücreti" olma vasfını yitirmiştir. Emekçinin ümüğü her geçen gün daha fazla sıkılıyor" ifadelerini kullandı.
BEDELİ DAR GELİRLİ ÖDÜYOR
İktidarın başarısız ekonomi yönetiminin bedelini dar gelirliye kestiğini savunan Usta, mevcut durumu "vicdansızlık" olarak tanımladı. Usta, hükümetin asgari ücreti enflasyona karşı korumak yerine enflasyonu düşürmenin bir aracı olarak kullandığını iddia ederek, "Bu ücretle bırakın geçinmeyi, hayatta kalmak bile zor. İnsanların tek bir pişmanlığı var, o da sizi seçmek" dedi.
Haber Merkezi