İYİ Partili Erhan Usta ve CHP'li Murat Çan'dan Zafer Partisi lideri Özdağ'ın tutuklanmasına tepki
Paylaş

İYİ Partili Erhan Usta ve CHP'li Murat Çan'dan Zafer Partisi lideri Özdağ'ın tutuklanmasına tepki

Ekleme: 22.01.2025 16:22 Güncelleme: 31.05.2026 05:50

İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta ve CHP Milletvekili Murat Çan, Ümit Özdağ'ın tutuklanmasını demokrasiye vurulmuş ağır bir darbe olarak yorumladı ve "Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakkındaki soruşturma kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan tutuklandı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ve CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Ümit Özdağ'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesini demokrasiye vurulmuş ağır bir darbe ve yeni bir utanç vesikası olduğunu savundu.

İYİ Partili Erhan Usta, "İnsanları susturmak fikirleri yok edemez! Adaletin ayaklar altına alındığı bu düzen, zulüm ve çürümüşlükten başka bir şey değildir. Ancak unutulmamalıdır ki; her baskı, her haksızlık, bizi adalete, demokrasiye cumhuriyete olan inancımızda daha da kararlı hale getirecektir. Bugün özgürlüğü esir alanlar bilsin ki; adalet elbet bir gün yerini bulacak ve o gün bu zulmü reva görenler de tarihe kara leke olarak geçecektir" dedi.

GÜN BİRLİKTE OLMA GÜNÜ

Erhan Usta, "Bugün, Türk milliyetçiliği davasına gönül veren herkes için bir sınav günüdür. Gün, birlikte mücadele etme günüdür! Tüm Türk milliyetçileri, vatanseverler, cumhuriyetin evlatları, ülkesini seven her bir vatandaşımız; tek can, tek vücut olarak bu baskı düzenine karşı durmalı ve adaletin yeniden tesis edilmesi için omuz omuza vermelidir" sözlerini kullandı.

[ilgili-haber=1776821]

SİYASİ MÜCADELE SANDIKTA OLUR

CHP'li Murat Çan ise, "Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutuklanması, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Siyasallaşmış ve aparatlaşmış bir yargı; demokrasiye ve adalete değil kaosa hizmet eder. Unutulmamalıdır ki siyasi mücadele, siyasal mecrada ve sandıkta yapılır; yargı erki bu mücadelenin aparatı haline dönüştürülemez! Buna tevessül edenler, işledikleri bu suçun cezasından kaçamazlar. Demokrasiyi ve hukuku ayaklar altına alanlar ise karşılarında Türk milletini bulacaktır" yorumunda bulundu.

[ilgili-haber=1776819]

 

Kaynak: Zeynep Irmak Öcal

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.