SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
İYİ Partili Usta ve AK Partili Yegin'in sözlü tartışması ortamı gerdi

İYİ Partili Usta ve AK Partili Yegin'in sözlü tartışması ortamı gerdi

Hazır

Giriş: 14.01.2025 18:22 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2023 yılı Varlık Fonu Denetim Raporları'nın görüşüldüğü sırada İYİ Parti'li Erhan Usta ve AK Parti'li Orhan Yegin arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2023 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşüldü. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanan komisyonda, görüşmelere başlanmadan önce muhalefet milletvekillerinin talebi üzerine usul tartışması açıldı.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kanun gereğince Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'na sunulması gereken denetim raporunun ekim ayında sunulduğunu, bu nedenle usule uyulmadığını iddia etti. 

ERHAN USTA SÖZ ALDI

İYİ Parti Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Dr. Erhan Usta ise denetim raporunun Ekim ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini, gecikme yaşandığını söyledi. Cumhurbaşkanı'nın oyuncu olduğu sistem üzerinde bir Varlık Fonu'nun bulunduğunu savunan Erhan Usta, "Her şeyi Cumhurbaşkanı'nın seçtiği bir denetim yapılıyor. Bu ne kadar sağlıklı, bunu da takdirinize bırakıyorum" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, 7 farklı sektörde bulunan Varlık Fonu'nun sunum yapacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atamaları kanunlar çerçevesinde yaptığını aktaran Orhan Yegin, Varlık Fonu'nun sunumunun dinlenmesi gerektiğini belirtti.

Muhalefet milletvekillerinin, usul üzerine aldıkları sözlerle sataşmada bulunduğunu kaydeden AK Partili Yegin'in, İYİ Partili Erhan Usta'ya yönelik açıklamalarının ardından kısa süreli tartışma yaşandı.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap