İzmir'de Tepki Eylemi: ABD Askerinin Başına Çuval Geçirildi
Paylaş

İzmir'de Tepki Eylemi: ABD Askerinin Başına Çuval Geçirildi

Ekleme: 02.09.2024 17:17 Güncelleme: 03.06.2026 16:41

TGB, İzmir'de USS Wasp'ta görevli bir ABD askerinin başına çuval geçirdi. Eylem sonrası 8 TGB üyesi gözaltına alındı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İzmir Limanı’na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir ABD askerinin başına çuval geçirerek dikkat çeken bir eyleme imza attı. Eylem anları, TGB'nin sosyal medya hesaplarından "Yankee go home!" mesajıyla paylaşıldı.

ABD ASKERLERİNE TEPKİ: "ÜLKEMİZİ KİRLETEMEZLER"

TGB’nin sosyal medya paylaşımında, “ABD’nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli ABD askerlerine çuval geçirdik! Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez,” ifadeleri kullanıldı. TGB’liler, bu eylemle ABD askerlerinin Türkiye'de rahat hareket edemeyeceklerini belirttiler.

EYLEMİN LİDERİNDEN AÇIKLAMALAR

Eyleme liderlik eden TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, yaptığı açıklamada, “ABD askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin katili olan Amerikan askerlerinin Türkiye'de yeri yok!” dedi. Çetin, 30 Ağustos’un yıl dönümünde Türk milletine meydan okuyanlardan hesap soracaklarını vurguladı.

SLOGANLAR VE GÖZALTILAR

Eylem sırasında “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganları atan TGB'lilerden 8 kişi, eylem sonrası gözaltına alındı.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.