Kadir İnanır'ın vasiyet davası ertelendi: Yeğeninden dikkat çeken açıklamalar
Paylaş

Kadir İnanır'ın vasiyet davası ertelendi: Yeğeninden dikkat çeken açıklamalar

Kadir İnanır'ın vasiyetinin okunacağı dava 17 Aralık'a ertelendi. Yeğeni Levent İnanır, vasiyet ve mirasla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır'ın vasiyetinin okunacağı dava, bazı aile fertlerine tebligat ulaşmaması nedeniyle ertelendi. Beykoz Adliyesi'nde görülmesi beklenen davada sanatçının ağabeyi, yeğenleri ve yeğeni Levent İnanır hazır bulundu. Avukat Hikmet Altun Kalem, davada 28 mirasçının bulunduğunu belirtti. Vasiyetin okunacağı duruşma, bazı mirasçılara tebligat ulaşmaması nedeniyle 17 Aralık saat 09.30'a ertelendi.

"2015'TEKİ VASİYETİNİ 2022'DE DEĞİŞTİRDİ"

Levent İnanır, vasiyetin geçmişte birden fazla kez değiştirildiğini belirterek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnanır, 2015 yılında hazırlanan vasiyetin 2022 yılında iki kez değiştirildiğini söyleyerek, "O da soru işareti... 2015'te verdiği vasiyetini, 2022'de değiştiriyor. Aynı tarihte tekrar değiştiriyor. Kafa karıştıran durum var" ifadelerini kullandı.

Levent İnanır ayrıca bazı aile fertlerine tebligat ulaşmadığını belirterek, eksik tebligatların tamamlanmasının ardından duruşmaya katılım sağlanacağını söyledi.

"BİR KRAVAT DAHİ BIRAKMAMIŞ BİZE"

Levent İnanır, Kadir İnanır'ın vasiyetinde aile fertlerine ilişkin düzenlemeler konusunda da dikkat çeken iddialarda bulundu.

İnanır, gazeteci Nurettin Soydan'a yaptığı açıklamada, "Dayım bırakın bir kol saatini, bir kravat dahi bırakmamış bize. Bunu yapacağına asla ihtimal vermem" dedi.

Vasiyetin sanatçının sağlık sorunları yaşadığı dönemde yenilendiğini öne süren İnanır, "Sağlıklıyken verdiği bir karar değil, rahatsızlığı döneminde yenilenmiş vasiyeti" ifadelerini kullandı.

İnanır, vasiyet kapsamında Kadir İnanır'ın bazı film telifleri ile aileden kalan bazı miras paylarının Jülide Kural'a devredildiğini iddia etti.

"HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Levent İnanır, aile olarak ekonomik mirastan ziyade aile bağlarının göz ardı edildiğini düşündüklerini belirterek hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

İnanır, "Elbette Jülide Hanım'a bir şeyler bırakması bizi üzmez ama aile bağlarını önde tutan Kadir İnanır'ın tüm soy geçmişine bir kravat dahi bırakmaması dünya görüşüne uygun değil. Ekonomik mirasta da değiliz, ailenin tamamen bertaraf edilmesine kızgınız. Dolayısıyla hukuki yollara başvuracağız" diye konuştu.

Kadir İnanır'ın vasiyetinin içeriğinin tamamı ise mahkeme sürecinin ardından netlik kazanacak.

KADİR İNANIR'IN BİLİNEN MAL VARLIĞI

Kadir İnanır'ın bilinen mal varlığına ilişkin aktarılan bilgiler arasında yüklü miktarda nakit para ve çok sayıda gayrimenkul bulunuyor.

İnanır'ın ayrıca yaklaşık 25 Rolex saat, farklı markalara ait altın kaplama çakmaklar ve özel işlemeli yüzüklerden oluşan koleksiyona sahip olduğu belirtildi.

Usta oyuncunun dünyanın çeşitli ülkelerinden topladığı yaklaşık 3 bin parçalık kurbağa figürü koleksiyonu da bilinen varlıkları arasında gösteriliyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi

# Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? (Anketimiz 20.09.2026 pazar günü saat 23.59'da sona erecektir)

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.