Samsun Memur-Sen Engelliler Komisyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Şube Başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Buluşmaya Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız ve Memur-Sen İl Yönetimi ve kamu kurumlarında çalışan engelli memurlar katıldı.
DOĞRU ADIMLAR ATILMALI
'En büyük engel sevgisizliktir' diyerek sözlerine başlayan Engelliler Komisyonu Başkanı Murat Kiper, şunları söyledi: "Çalışma hayatında engelli çalışanların iyi anlaşılması, doğru işe yerleştirilmesi, geliştirilmesi ve yönetici vasfını kazanması için yeterli fırsatların verilmesi gerekir, engellilere saygı duyulması elzemdir. 'Engellere ve engellilere yönelik doğru adımlar atılmalıdır' diyoruz."
ÜST DÜZEY ENGELLİ YÖNETİCİ YOK
Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız da, "Çalışma hayatının içerisinde bulunan engelli kamu çalışanlarımızın ekonomik ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, bu alanda gerekli düzenlemelerin yapılması engelli çalışanlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunmasına fırsat verecek sonuçların alınması için çaba gösteriyoruz. Ekonomik anlamda engellinin gelirine değil giderine bakılarak değerlendirme yapılması daha doğru olacaktır. Engelli vatandaşlarımızın işe yerleştirilmesi ne kadar önemli ise, kariyer ilerlemesinin de buna uygun yapılması o kadar önemlidir. Bugün ülkemizde bürokrasiye baktığımızda üst düzey yönetici kademelerinde engelli yöneticinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Artık bu engellerin bir engel olarak algılanmasından vazgeçilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Engelli memurlar, çalışma ve günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara çözüm üretilebilmesi konusunda taleplerini dile getirme fırsatı buldular. Zekeriya FIRAT