Karadeniz'in serin sularında son günlerde yaşanan av hareketliliği, balıkçı tezgahlarına bolluk ve bereket getirdi. Bir süredir piyasada az bulunan hamsi, iri boyutu ve taze görüntüsüyle yeniden tezgahlardaki yerini alırken, hem balıkçıların hem de iftar sofrası için hazırlık yapan vatandaşların yüzü gülmeye başladı.
RAMAZAN AYI HAMSİYLE ŞENLENDİ
Sezonun belirli dönemlerinde yaşanan durgunluğun ardından, son 10 gündür hamsi avında ciddi bir artış gözleniyor. Özellikle Ramazan ayının manevi atmosferiyle birleşen bu bolluk, balık pazarlarındaki hareketliliği ikiye katladı. Tezgahlara inen hamsilerin kalitesi, hem esnafı hem de alıcıyı memnun eden bir seviyeye ulaştı.
39 TANESİ BİR KİLO GELİYOR
Uzun bir aradan sonra bu kalitede hamsinin tezgaha indiğini belirten balık satıcısı Onurcan Köse, balığın iriliğine ve lezzetine dikkat çekti. Hamsinin mevcut durumunu değerlendiren Köse, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sezon başında hamsi boldu ve çok sattık. Buna rağmen 1-1,5 ay hamsi boşluk vermişti. 10 günden beri de hamsi bereketi var. Taze hamsi çıkıyor. Özellikle 10 günden beri gelen hamsilerin en iyisi bugün geldi. Hamsi hem iri hem pullu. Bu hamsi çok lezzetli olur. 39 tanesi 1 kilo geliyor. Ramazan demek bereket demek. Bu hamsi de o nedenle 100 TL'ye satılıyor. Ramazan'dan önce günde 50 kasa hamsi satıyorduk. Bugün Ramazan olmasına rağmen yine 50 kasa hamsi getirdim. Hamsiye olan ilginin günün ilerleyen saatlerinde daha da artacağını umuyorum"
TEZGAHLARDAKİ DİĞER BALIK FİYATLARI
Hamsinin kilogramı 100 TL'den alıcı bulurken, diğer balık çeşitlerinde de hareketlilik sürüyor. Balık pazarlarında güncel etiketler somon için 250 TL, çipura için 450 TL ve levrek için 500 TL seviyelerinde seyrediyor. Vatandaşlar, özellikle hamsinin fiyat ve kalite oranından memnun olduklarını dile getiriyor.
İSTAVRİT VE MEZGİTİ GERİDE BIRAKTI
Hamsinin iriliği ve pullu yapısı, mutfakların bu vazgeçilmez lezzetini diğer türlerin önüne geçirdi. Balıkçılar, taze ve yerli hamsinin iftar sofraları için en hafif ve lezzetli alternatiflerden biri olduğunu vurgularken, stokların her gün taze olarak yenilendiğini belirtiyor.
İhlas Haber Ajansı


