Karadeniz’de 4 ilde denize girmek yasaklandı
Paylaş

Karadeniz’de 4 ilde denize girmek yasaklandı

Ekleme: 04.07.2026 20:42 Güncelleme: 04.07.2026 20:43

Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin’de olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 Temmuz Pazar günü denize girilmesine izin verilmeyecek. Valilikler, vatandaşlara can güvenliği için karara uymaları çağrısında bulundu.

Karadeniz kıyısındaki Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin’de, olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girilmesi yasaklandı.

Valiliklerden yapılan açıklamalarda, 5 Temmuz Pazar günü tüm sahil ve plajlarda denize girilmesine izin verilmeyeceği bildirildi.

TRABZON VALİLİĞİNDEN UYARI

Trabzon Valiliği, son meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda il genelinde denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması, suda boğulma vakalarının önlenmesi ve muhtemel üzücü olayların yaşanmaması amacıyla alınan bu karara titizlikle uyulması büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

GİRESUN, RİZE VE ARTVİN’DE DE YASAK KARARI

Giresun, Rize ve Artvin valilikleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle benzer karar aldı.

Bu kapsamda yarın kentlerdeki tüm sahil ve plajlarda denize girilmesine izin verilmeyecek.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN KARARA UYULMASI İSTENDİ

Valilikler, vatandaşların can güvenliği açısından uyarılara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, özellikle dalga, akıntı ve olumsuz hava koşullarına karşı sahil bölgelerinde dikkatli olunması çağrısında bulundu.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.