Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de çıkan büyük yangın, 76 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Yangın sonrası ülke genelinde bir günlük milli yas ilan edilirken, ünlü televizyoncu Müge Anlı, canlı yayında gözyaşlarıyla yangında komşusunu ve iki çocuğunu kaybettiğini açıkladı.
MÜGE ANLI: "KOMŞUM VE İKİ EVLADINI KAYBETTİK"
Müge Anlı, programına duygusal bir konuşmayla başlayarak, "Bolu’da bir can pazarı yaşandı. Benim de komşum ve iki evladı bu yangında hayatını kaybetti. Bundan sonra konaklayacağımız yerleri kontrol etmeden kalmayalım," ifadelerini kullandı.
KONAKLAMA TESİSLERİNDE GÜVENLİK VURGUSU
Anlı, bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için konaklama tesislerinde daha sıkı güvenlik önlemleri alınması gerektiğini vurguladı. Özellikle yangın güvenliği konusunda denetimlerin artırılmasını öneren Anlı, olayın herkes için bir ders niteliğinde olması gerektiğini söyledi.
UZMANLAR ARAŞTIRMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Büyük bölümü ahşap olan otelde yangının hızla yayılması, güvenlik önlemleri konusundaki eksiklikleri tekrar gündeme taşıdı. Uzmanlar, yangının çıkış nedenini araştırmaya devam ederken, Türkiye genelinde derin bir yas havası hâkim.
Haber Merkezi