Kartel Lideri El Mencho Öldürüldü Meksika Karıştı
Paylaş

Kartel Lideri El Mencho Öldürüldü Meksika Karıştı

Ekleme: 22.02.2026 23:32 Güncelleme: 03.06.2026 18:01

Meksika'da Jalisco Yeni Nesil Karteli lideri El Mencho'nun öldürülmesiyle ülke kaosa sürüklendi. Gazeteci Cüneyt Özdemir olayların ortasında mahsur kaldı.

Meksika'nın en büyük suç örgütlerinden Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri "El Mencho" lakaplı Nemesio Oseguera Cervantes, ordu birliklerinin düzenlediği başarılı bir operasyonla ölü ele geçirildi. Dünyanın en çok aranan uyuşturucu baronlarından biri olan El Mencho’nun etkisiz hale getirilmesi, ülke genelinde büyük bir şiddet dalgasını beraberinde getirdi.

ŞEHİRLER ALEVLER İÇİNDE KALDI

Jalisco eyaletine bağlı Tapalpa kentinde gerçekleştirilen askeri baskının ardından kartel üyeleri, hükümete adeta savaş ilan etti. Jalisco, Michoacán ve Guanajuato başta olmak üzere pek çok eyalette onlarca araç ve otobüs ateşe verilerek yollar barikatlarla kapatıldı. Guadalajara Uluslararası Havalimanı’nda silah sesleri yükselirken, kartel mensuplarının havalimanı çevresinde güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği ve uçuşların güvenlik gerekçesiyle durdurulduğu bildirildi.

CÜNEYT ÖZDEMİR: OTELDEN ÇIKAMIYORUZ

Tatil için ailesiyle birlikte Meksika’nın Puerto Vallarta kentinde bulunan gazeteci Cüneyt Özdemir, bölgedeki çatışmaların ortasında mahsur kaldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Özdemir, "3 günlüğüne tatile geldik, ordu ve kartel çatışmasının tam ortasında kaldık. Kartel 'saat 02:00'den sonra sokakta kim varsa öldüreceğiz' diye bildiri yayınladı. Otel dışında barikatlar kurulu, her yer yanıyor" ifadelerini kullandı. Özdemir, Türkiye’nin Meksika Büyükelçiliği ile sürekli temas halinde olduklarını ve şu an için güvende beklediklerini ekledi.

15 MİLYON DOLARLIK ÖDÜLÜN HEDEFİYDİ

ABD’nin yakalanması için 15 milyon dolar ödül koyduğu El Mencho, uyuşturucu ticaretinin yanı sıra yakıt hırsızlığı ve petrol kaçakçılığı gibi suçlarla kartelini devasa bir finansal güce ulaştırmıştı. Jalisco Valisi Pablo Lemus Navarro, eyalet genelinde "Kırmızı Alarm" ilan ederek vatandaşlara zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları çağrısında bulundu. Meksika ordusunun bölgedeki operasyonları ve kartel üyeleriyle çatışmaları şiddetlenerek devam ediyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.