Kavak Devlet Hastanesi Diyaliz Hizmetine Başladı 
Paylaş

Kavak Devlet Hastanesi Diyaliz Hizmetine Başladı 

Yeni hizmete giren Kavak Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi ilk hastalarını kabul etmeye başladı. 

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kavak Devlet Hastanesinde hizmete açılan 5 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi ilk hastalarını kabul etmeye başladı. 1 milyon 350 bin TL’ye mal olan ve 2’si hekim olmak üzere toplam 7 personelle hizmet verecek diyaliz merkezinin açılmasıyla Kavak ilçesinde yaşayan vatandaşlar diyaliz için başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. 
 

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kavak Devlet Hastanesinde hizmete açılan 5 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi ilk hastalarını kabul etmeye başladı. 
'BAŞKA İLÇELERE GİDİYORLARDI'

Hizmete giren merkez hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Diyaliz hepimizin bildiği gibi hastalarımız için yorucu bir işlem. Kavak’taki hastalarımız bir de bu yorucu işlem için ya Havza ilçemize ya da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Diyaliz Merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı. 5 cihaz kapasiteli ve 20 hastamızın tedavi imkânı bulacağı merkezimizin hizmete girmesiyle artık Kavak’taki hastalarımız başka bir hastaneye kilometrelerce yol kat ederek gitmek zorunda kalmadan hizmet alabilecek. Ayrıca yine Kavak ilçemize yakın mesafede bulanan Asarcık ilçemizdeki diyaliz hastalarımızda yaklaşık 60 km uzaktaki Havza yerine kendilerine 15 dakikalık mesafede alan Kavak ilçemizde diyaliz hizmeti alarak, diyaliz için her gün gidiş geliş 1,5 saat yol yapmak zorunda kalmayacaklar” dedi. 
  
İHA 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.