SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Kayıp Mimar Ece Gürel, 72 Saat Sonra Bulundu

Kayıp Mimar Ece Gürel, 72 Saat Sonra Bulundu

Hazır

Giriş: 06.03.2025 10:41 Güncelleme: 06.03.2025 10:41
Belgrad Ormanı'nda kaybolan Ece Gürel, 72 saat sonra sağda bulundu. İlk tepkisinin bozulmasının etkisi oldu. Arama kurtarma ekiplerinin yaşadığı olayları anlattı.

Pazar günü, bu yana kaybolan peyzaj mimarı Ece Gürel, kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak bulundu. Gürel'in varlığı ve ilk tepkileri, ekibin gönüllüleri Turan Altun tarafından anlatıldı.

DUDAKLARI TİTREYEN GÜREL, ISINDIKTAN SONRA SES VERDİ

Mahalle Afet Gönülleri-Acil Müdahale Derneği (MAG-AME) gönüllüleri Turan Altun, "İlk bulduğumuzda dudakları titriyordu, gözleri açıktı. Ama 72 saat dolduğu için artık vücudu tamamen buz kesmişti. Termal battaniyeyi üzerine serdik, montlarımızı vermiştik. Vücudu ısındıktan 6 dakika sonra ses vermeye ve bağırmaya başladı. Sinirleri kendinde olduğunu hissediyordu, bağırması da bundandı. Daha çok mutlu olmuştu" dedi.

BULUNDUĞUNU DUYURAN ALTUN, "BULUNDU DİYE BAĞIRDIM" DEDİ

Turan Altun, saat 21.00 sularında alana dağılmalara aramaya katıldığını belirterek, "Bize 05.00'ten 13.00'e kadar koordinatlar verildi. 6'ncı ve 7'nci koordinatta arama yaptık, aramızda 5'er metre toplam 16 kişiydik. 4 tane tempolu kuvvet ekibimizi aldı. Toplam 30 metrelik açılarla alan vardı. Mahalle Afet Gönülleri-Acil Müdahale Derneği olarak uzun süreli bu işlerde Aktif olarak gönüllüyüz. Alanda arkadaşımla birlikte yan yanaydık.

ECE GÜREL'İN SAĞLIK DURUMU İYİ

Ece Gürel, hafif yaralı olarak bulundu ve hemen tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık durumu izlenmeye başlandı.

Bu olay, kaybolan birinin daha sonra yaşanan duygusal anları ve arama kurtarma ekiplerinin profesyonel müdahalelerini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap