Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'de ilk hamle: 3 parti avukatı azledildi!

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına dönen Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel döneminin avukatları Çağlar Çağlayan, Mehmetcan Keysan ve Hazar Kardaş'ı azletti.

1 dk okuma
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'de ilk hamle: 3 parti avukatı azledildi!
Paylaş

Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesi'nin "mutlak butlan" kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ibre tamamen tersine döndü. Mahkemenin, Özgür Özel ve mevcut yönetimi tedbiren görevden uzaklaştırıp Kemal Kılıçdaroğlu ve eski yönetimi göreve iade etmesinin ardından, Kılıçdaroğlu’ndan yeni dönemin ilk ve en somut hamlesi geldi. Kılıçdaroğlu, genel merkez adına hukuki süreçleri yürüten CHP’nin 3 kritik avukatını gönderdiği azilname ile görevden aldı.

İLK HAMLE HUKUK KADROSUNA: 3 AVUKATA AZİLNAME

Mahkeme kararının ardından genel başkanlık koltuğuna hukuken geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki idari kontrolü eline alma noktasında ilk adımı attı. Kurultayın iptali sürecindeki davalarda Özgür Özel yönetimi adına CHP'yi savunan avukatlar Çağlar Çağlayan, Mehmetcan Keysan ve Hazar Kardaş, Kılıçdaroğlu’nun imzaladığı resmi azilname ile görevlerinden azledildi. 

 

KaynakAJANSLAR

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.