Kılıçdaroğlu'ndan Cemil Tugay'a sert sözler: Olmaz!
Paylaş

Kılıçdaroğlu'ndan Cemil Tugay'a sert sözler: Olmaz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'den ayrılarak AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında açıklamalarda bulundu. Tugay'ın geçmişteki belediye işlemlerine ilişkin özel raporların parti arşivinde bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bir arsanın Cengiz İnşaat'a düşük bedelle verildiğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de katıldığı canlı yayında, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Tugay hakkında konuştu. Tugay'ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı dönemindeki işlemlerine ilişkin özel raporların arşivilerde bulunduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bir arsanın Cengiz İnşaat'a devrine yönelik iddialarını gündeme getirdi.

"ÖZEL RAPORLAR PARTİNİN ARŞİVİNDE DURUYOR"

Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında Cemil Tugay'ın belediye başkanlığı dönemindeki işlemlerinin parti tarafından incelendiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Cemil Tugay ile ilgili, Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı işlemlerin, özel raporlar partinin arşivinde duruyor."

Kılıçdaroğlu, söz konusu raporların içeriğine ilişkin ayrıntılı belge paylaşmadan arsa işlemlerine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

CENGİZ İNŞAAT'A ARSA İDDİASI

Kılıçdaroğlu, Cemil Tugay'ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde yüksek değere sahip olduğunu savunduğu bir arsanın düşük bedelle Cengiz İnşaat'a verildiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, "Neden milyonlarca değer yapan bir arsayı düşük bedellerle Cengiz İnşaat’a veriyorsunuz? Ben partinin Genel Başkanı olarak beşli çetelerden söz ederken, siz Karşıyaka Belediye Başkanı olarak beşli çetelere hizmet ediyorsunuz. Olmaz. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı kime hizmet edecek? Ak Parti’ye hizmet edecek. Olmaz." ifadelerini kullandı.

PARTİ DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, bir belediye başkanının seçildiği partiden ayrılarak başka bir siyasi partiye katılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında hem Tugay'ın geçmişteki belediye işlemlerine ilişkin iddialar hem de parti değişikliği öne çıktı.

CEMİL TUGAY 7 EKİM'DE AK PARTİ'YE KATILMIŞTI

Cemil Tugay, CHP'den ayrılarak bağımsız olarak sürdürdüğü belediye başkanlığı görevi sırasında 7 Ekim 2026'da AK Parti'ye katılan Tugay'a, parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takmıştı. 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.