İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan dokuz kişinin yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Şüphelilerin cinayet, yağma, cinsel istismar ve uyuşturucu ticareti suçlarından arandığı belirtildi.
5 ÜLKEDEN TÜRKİYE’YE GETİRİLDİLER
Şüpheliler Gürcistan (3), Almanya (2), Birleşik Arap Emirlikleri (2), İsviçre (1) ve Hırvatistan’da (1) düzenlenen operasyonlarla yakalandı.
SUÇLAMALAR
- K.I. — Çocuğun cinsel istismarı (Gürcistan)
- O.E. — Yağma (Gürcistan)
- F.A. — Kasten öldürme (Gürcistan)
- Y.E. — Kasten öldürme ve silah suçları (Almanya)
- Ö.G. — Uyuşturucu ticareti (Almanya)
- Y.K.Ç. — Kasten öldürme (BAE)
- N.Ç. — Uyuşturucu ticareti (BAE)
- A.A. — Kasten öldürme (İsviçre)
- L.C.B. — Uyuşturucu ticareti (Hırvatistan)
“BİZDEN KAÇAMAYACAKSINIZ”
Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından, “Bir bir yakalayıp geri getireceğiz. Her zaman olduğu gibi tekrar söylüyorum: ‘Bizden kaçamayacaksınız’” dedi.
KOORDİNELİ OPERASYON
Yerlikaya, operasyonların Adalet Bakanlığı ile emniyet birimlerinin iş birliği içinde yürütüldüğünü, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, KOM, narkotik ve asayiş birimlerinin katkı sağladığını belirtti.
Anadolu Ajansı
