Kırmızı Bültenle Aranan 9 Kişi Türkiye’ye İade Edildi
Paylaş

Kırmızı Bültenle Aranan 9 Kişi Türkiye’ye İade Edildi

Kırmızı bültenle aranan 9 kişi Gürcistan, Almanya, BAE, İsviçre ve Hırvatistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan dokuz kişinin yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. Şüphelilerin cinayet, yağma, cinsel istismar ve uyuşturucu ticareti suçlarından arandığı belirtildi.

5 ÜLKEDEN TÜRKİYE’YE GETİRİLDİLER

Şüpheliler Gürcistan (3), Almanya (2), Birleşik Arap Emirlikleri (2), İsviçre (1) ve Hırvatistan’da (1) düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

SUÇLAMALAR

  • K.I. — Çocuğun cinsel istismarı (Gürcistan)
  • O.E. — Yağma (Gürcistan)
  • F.A. — Kasten öldürme (Gürcistan)
  • Y.E. — Kasten öldürme ve silah suçları (Almanya)
  • Ö.G. — Uyuşturucu ticareti (Almanya)
  • Y.K.Ç. — Kasten öldürme (BAE)
  • N.Ç. — Uyuşturucu ticareti (BAE)
  • A.A. — Kasten öldürme (İsviçre)
  • L.C.B. — Uyuşturucu ticareti (Hırvatistan)

“BİZDEN KAÇAMAYACAKSINIZ”

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından, “Bir bir yakalayıp geri getireceğiz. Her zaman olduğu gibi tekrar söylüyorum: ‘Bizden kaçamayacaksınız’” dedi.

KOORDİNELİ OPERASYON

Yerlikaya, operasyonların Adalet Bakanlığı ile emniyet birimlerinin iş birliği içinde yürütüldüğünü, Interpol-Europol Daire Başkanlığı, KOM, narkotik ve asayiş birimlerinin katkı sağladığını belirtti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.