Ortadoğu’da tansiyon yeniden yükseliyor. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Tel Aviv yönetimi İran’ın olası saldırısına karşı yeni bir savaşa hazırlandığını gündemine aldı. İran ise tam tersini öne sürerek İsrail’in saldırı hazırlığında olduğunu savunuyor ve balistik füze denemelerini hızlandırıyor.
İSRAİL’İN ENDİŞESİ: YENİDEN SAVAŞ
İsrail Hayom gazetesinin analizine göre, ülkenin İran’la yeni bir çatışma ihtimalini değerlendirmesinde üç kritik faktör öne çıkıyor:
- İran’ın son savaşta beklenenden daha güçlü bir dayanıklılık göstermesi,
- Rusya ve Çin’den aldığı askeri ve teknolojik destek,
- ABD Başkanı Donald Trump’ın başka krizlerle meşgul olması nedeniyle İsrail’e eskisi kadar destek veremeyebileceği endişesi.
TEL AVİV’İN HESAPLARI
Haberde, İsrail’in geçmişte ilk saldırıyı yapmasına rağmen beklediği sonuçları alamadığı, İran’ın kayıplarını hızla telafi ederek savaşa daha hazırlıklı hale geldiği vurgulandı.
İRAN’DAN KARŞI SUÇLAMA
İran devlet medyası Press TV ise farklı bir iddia ortaya attı. Habere göre, İsrail “işi bitirmek için” İran’a saldırı hazırlığında.
İran basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun “gelecek yıl özellikle İran konusunda İsrail güvenliği için yeni bir yıl olacak” sözlerini hatırlatarak, bu söylemleri savaşın işareti olarak yorumladı.
BALİSTİK FÜZE DENEMELERİ HIZLANDI
İran yönetimi, güvenlik gerekçesiyle balistik füze denemelerine hız verdiğini ve askeri yatırımlarını artırdığını açıkladı. Tahran yönetimi, İsrail’in saldırı ihtimaline karşı caydırıcılığı artırmayı hedefliyor.

sozcu.com.tr
