SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Köseli sakinleri 'adalet' bekliyor

Köseli sakinleri 'adalet' bekliyor

Hazır

Giriş: 09.01.2025 15:38 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Kavak'ta köylerine taş ocağı yapılmasına karşı çıkan Köseli Mahallesi sakinleri, görülen duruşma sonunda açıklama yaptı. Yöre halkı, "Yüce mahkememizden adalet bekliyoruz, köylünün sesine kulak verin" dedi.

Samsun'un Kavak ilçesi Köseli Mahallesi'nde kurulması planlanan taş ocağı projesi ile ilgili yöre halkının tepkileri dinmiyor. Köyde doğanın tahrip edildiğini fotoğraflarla ortaya koyan yöre halkı ve dernekler, kurulmak istenilen taş ocağı ve kırma eleme yıkama tesisine karşı çıkıyor.

ÇED olumsuz kararı verilmesine rağmen mahkeme kararıyla 'olumlu karar' çıkmasına anlam veremeyen yöre halkı, aylardan beri verdikleri hukuk mücadelesine devam ediyor. Bilirkişi raporuna itiraz eden yöre halkı, açtıkları davanın lehlerine sonuçlanması ve yürütmenin durdurulmasını talep ettiler.

Samsun İdare Mahkemesi merdivenlerinde toplanan Köseli Mahallesi sakinleri, ellerinde "Köyümüzde katliam var, taş ocağına hayır, sularımız bitti, doğa insan olmadan yaşar, insan doğa olmadan yaşayamaz, ağaçsız köy duvaksız geline benzer" gibi dövizlerler tepkilerini dile getirdi. Yöre halkına çeşitli dernekler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de destek verdi.

Köyde doğanın tahrip edildiğini fotoğraflarla ortaya koyan yöre halkı ve dernekler, kurulmak istenilen taş ocağı ve kırma eleme yıkama tesisine karşı çıkıyor.

SU KAYNAĞINA TAŞ OCAĞI OLUR MU?

Köseli Mahallesi sakinleri adına sözcülük yapan Şakir Demirci, "20 yıldır köyümüzde çevre sorunlarıyla boğuşuyoruz. Önce çimento fabrikası. Bizim tarlalarımızı, arazilerimizi aldılar. Şu anda şirketler birbirine satıyor. Bizim köylülerimize bir kuruş para ödenmiş değil bu zamana kadar. Bu yetmiyormuş gibi şimdi köyümüzün 350 yıldan bu yana gelen vadideki su kaynağının üzerine de taşacağı yapılmaya çalışılmaktadır.

Bizim köyümüzde bu su kaynağından 4 mahalle su içmektedir. 7 mahallenin tarlaları sulanmaktadır. Hayvanlarımız su içmektedir. Köylülerimiz su içmektedir. Böylesi bu kadar önemli bir su kaynağının üzerine taş ocağı yapılmaya çalışılıyor. Biz mahkemeden Köseli köylüleri olarak insandan yana, doğadan yana, canlılardan yana bir karar bekliyoruz. Köylüler olarak yasal mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

SUYUMA, ORMANIMA DOKUNMA

SAMÇEP Sözcüsü Adnan Korkmaz da, "Mahkemede yöre halkı lehine konuşan avukat arkadaşımız her şeyi ortaya serdi. Umarım mahkeme heyeti şirketin lehine değil, halkın lehine, halkın sağlığı lehine karar verir" diye konuştu.

Köseli Mahallesi Muhtarı Mehmet Çuğu da şöyle dedi; "Mahkemenin adaletine sığınarak, adaletin bizden taraf olacağına inanıyorum. Suyuma, ormanıma dokunma. Susuz hayat olmaz. Ormansız hayat olmaz."

 

Doğukan Sırgancı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap