Küçük Emrecan Yeniden Duyacak 
Paylaş

Küçük Emrecan Yeniden Duyacak 

Ekleme: 10.07.2019 18:54 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Evinin önünde oynadığı sırada işitme cihazı çalınan 9 yaşındaki Emrecan Yıldırım, hayırsever bir iş adamının aldığı cihazla yeniden duyacak.

Doğuştan işitme engelli Emrecan Yılmaz, geçen ay evinin önünde oynadığı sırada işitme cihazı çalındı. İlkokul 3. sınıf öğrencisi Yılmaz, işitme cihazı olmadığı için duyma kaybına uğradı ve dış dünya ile iletişimi kesildi. Ailenin basında yer alan yardım çağrısına duyarsız kalmayan Antalyalı iş adamı Yusuf Yadoğlu, yaklaşık 25 bin lira değerindeki cihazın masrafını karşıladı. 

AİLEYİ TAKİP EDİYORUZ 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü    Tekin Balcı ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat, aileyi evlerinde ziyaret ederek, cihazı verdi. Balcı, Emrecan'ın cihazla yeniden işitecek olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aileye sosyal, ekonomik destek hizmeti verildiğini ifade eden Balcı, "Emrecan adına ailemize evde bakım ücreti ödemekteyiz. Sürekli olarak ailemizi takip ediyoruz." dedi.

HAYIRSEVER İŞADAMI ALDI

Emrecan'ın işitme cihazı ihtiyacını Türk PDR Derneği ile işbirliğine girerek hayırsever iş adamına ulaştıklarını anlatan Balcı, şöyle devam etti: " İş adamımız aracılığıyla cihazı temin ettik. Bu süreçte ailemizle de sürekli görüştük. Cihazı ailemize teslim ediyoruz. Aile daha sonra hastaneye gidip taktıracak. Emrecan inşallah bundan sonraki süreçte yaşamış oyduğu sıkıntıları yaşamayacak. İş adamımız Yusuf Yadoğlu'na teşekkür ediyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi'ye bilgi verdim, kendilerinin de aileye selamları var. Her zaman yanlarında olduğumuzu, ihtiyaçları olduğunda sürekli takip edeceklerini bildirdiler."AA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.