Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, bilim eğitim merkezi kurmak için Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun özel eğitim için uygun olmayan eski bir okul binasına taşınmak istendiğini söyledi.
Kuruoğlu, özel eğitime muhtaç bireylerin eğitim aldığı Atakum ilçesinde Karayolları arkasında bulunan Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, özel eğitime uygun olmayan, eski bir okul binasına taşınmasına tepki göstererek, "Okul binasına Bilim Sanat Merkezi kurmak amacıyla Taflan’da özel eğitim için yapılmamış eski bir okul binasına taşınmak istenmektedir. Daha öncede Zafer Özel Eğitim İş okulunun taşınma girişimi olmuş birkaç kez müfettiş incelemesi yapılmış ve okulun taşınmasının uygun olmadığı kararının alındığının bilinmektedir "dedi.
'OLDU BİTTİYLE' OLMAZ
Kuruoğlu, "Korona virüs salgını sürecinde sessiz sedasız oldu bittiye getirilerek okulu Taflan’da öğrenci yetersizliği sebebiyle kapanmış bir okul binasına taşınmak istenmektedir. Bu çalışma iyi niyetten uzaktır. Bilim Sanat Merkezi kurmak için Özel Eğitim Okulunun uzak bir alana taşınması doğru değildir. Atakum’a Bilim Sanat Merkezi kurulması çalışması iki yıldır vardır. Kurulmasını da destekliyoruz. Ancak iki yılda uygun bir bina bulamayıp Zafer Özel Eğitim Okulu öğrencilerini yani özel eğitime muhtaç çocuklarımızı okullarından çıkarmanın uzak bir alana taşımanın doğru olmadığına inanıyoruz. Özel eğitim öğrencileri ile ilgili kararların bu şekilde alınması ise eğitim etiği bakımından doğru değildir. Samsun valisi, İl Milli Eğitim Müdürü bu kararı gözden geçirmeli ve vazgeçmelidir” diye konuştu. Feride İÇKİLLİ